Rezultatele de la Bacalaureat arată eşecului sistemului de educaţie sub mandatele lui Iohannis

Rezultatele de la examenul de Bacalaureat oferă imaginea nefardată a eşecului sistemului educaţional din România, sub mandatele lui Klaus Iohannis. Asta, în condiţiile în care doar 42% dintre copiii care au început clasa I în 2011 au ajuns să treacă examenul de Bacalaureat din 2023. „Din 206.055 elevi, care au intrat în şcoala românească în 2011, doar 87.266 au luat Bac-ul. Şi mai dramatic este că mare parte, a acestei generaţii, s-a pierdut pe drum în timpul liceului. Am avut 174.472 elevi care au terminat clasa a VIII-a în 2019 şi dintre aceştia doar 50% au reuşit să ia examenul – 87.266. Aici suntem”, a declarat senatorul USR, Ştefan Pălărie.
Miniştrii Educaţiei PSD şi PNL, care s-au rotit la putere în ultimii ani, nu au făcut absolut nimic să schimbe în bine soarta şcolii româneşti. În egală măsură, vinovat de eşec este şi preşedintele Iohannis care, după ce a lansat cu fast programul România Educată, a cauţionat adoptarea unor legi ale Educaţiei ce nu oferă soluţii reale pentru a reduce abandonul şcolar, protejează industria meditaţiilor şi încurajează plagiatorii şi impostura academică. „Ratele de promovare tot mai mici la Bacalaureat şi la Evaluarea Naţională reprezintă oglinda unui sistem de educaţie acaparat de politicieni care au eşuat în a reforma învăţământul românesc. Adică au promis din nou ce n-au făcut vreodată. Anul acesta, în plus, avem un Bac sub semnul fraudării subiectelor, ceea ce ne duce cu gândul la cultivarea «specializării» de bază a PNL-PSD”, a subliniat deputatul USR, Filip Havârneanu.
Marţi, 4 iulie, de la ora 12.00, USR a convocat reprezentanţii Ministerului Educaţiei la Comisia pentru învăţământ din Senat pentru a da explicaţii privind suspiciunile de fraudă la Bacalaureat.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )