Ajutor de stat pentru fermierii din sectorul bovinelor de carne

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, a demarat procesul de plată a ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, în conformitate cu decizia Guvernului României. Această inițiativă vine ca un sprijin esențial pentru fermierii afectați de criza provocată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Conform deciziei Guvernului, un grant în valoare de 100 de euro pe cap de animal este pus la dispoziția fermierilor care activează în acest sector. Suma totală alocată pentru această inițiativă este de 51.027.656 lei, provenind din bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Această măsură de sprijin se adresează unui număr de 3.945 de beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat. Ei vor primi granturi pentru un efectiv de 103.433 de capete bovine de carne și bubaline. Procedura de acordare a acestor fonduri se desfășoară în conformitate cu Ordonanța Guvernului nr. 13/2024, care instituie o schemă de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor în contextul crizei actuale.
Beneficiarii au depus cereri de plată care au fost ulterior aprobate, asigurându-se astfel că sprijinul financiar ajunge acolo unde este cel mai necesar, într-o perioadă dificilă pentru industria agricolă. Această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinirea sectorului agricol românesc în fața provocărilor actuale și demonstrează angajamentul autorităților de a susține fermierii afectați de schimbările geopolitice regionale.
Prin aceste măsuri, se urmărește nu doar protejarea intereselor fermierilor, ci și menținerea stabilității în sectorul agricol, contribuind astfel la asigurarea securității alimentare și la promovarea unei dezvoltări sustenabile a economiei rurale.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (1)
  • comentariu-avatar

    As vrea sa felicit Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura si Guvernul Romaniei pentru demararea initiativei de acordare a ajutorului de stat in sectorul bovinelor de carne si al bubalinelor. Este o masura esentiala pentru a sprijini fermierii afectati de criza politica dintre Rusia si Ucraina. Sunt bucuros sa vad ca suma totala alocata este mai mult decat generoasa si va ajuta un numar mare de beneficiari. Sper ca aceasta initiativa sa reprezinte doar un prim pas in sprijinirea sectorului agricol si a fermierilor nostri in fata provocarilor actuale. Va multumesc, Marius BADRAGAN.

  • Disqus (0 )