Alertă InfoCons: 284 tipuri de măști neconforme!

InfoCons a realizat un studiu cu privire la alertele emise prin Sistemul de alertă rapidă european, cu privire la numericul măștilor de protecție neconforme. Conform datelor colectate, în prezent, 285 de tipuri de măști neconforme au fost raportate în perioada ianuarie 2020 – decembrie 2021.
Din punct de vedere al țărilor care au emis alertele, situația este următoarea: 25% au fost emise de Belgia, 18.66%, de Germania și 9.85%, de România.
Din punct de vedere al țării de proveniență a măștilor neconforme ce au făcut obiectul acestor alerte situații este următoarea: 84.50% din Republica Populară Chineză, 6.33%, necunoscută și 4.22% din Turcia. Legat de contrafacerea măștilor, pentru un procent de 59.50% nu este cunoscut faptul dacă sunt sau nu contrafăcute, 39.08% sunt contrafăcute și 1.40%, necontrafăcute.
Marcarea acestor măști se face pe cea mai mică unitate de ambalare sau direct pe mască. Principalele informații care trebuie să se regăsească sunt: numele, marca comercială sau orice alt mijloc de identificare a producătorului sau distribuitorului; marcarea de identificare a tipului – se precizează clasa corespunzătoare (FFPI, FFP2 sau FFP3) urmată de un spațiu liber și apoi:
– ,,NR’, atunci când semi-masca filtrantă împotriva particulelor este limitată la utilizare într-un singur schimb; Exemplu: FFP3 NR; – ,,R’, atunci când semi-masca filtrantă împotriva particulelor este reutilizabilă; Exemplu: FFP2 R.
„Chiar dacă trecem printr-o perioadă mai dificilă, trebuie să fim atenți de unde, ce și cum cumpărăm. Dacă nu suntem atenți la informațiile de pe etichetă, uneori produsele achiziționate ne pot pune în pericol sănătatea! Citiți informațiile de pe etichetă, termenul de valabilitate, modalitatea de depozitare, modul de utilizare și grupele de vârstă pentru care se poate utiliza produsul! Păstrați bonul fiscal, dacă va fi nevoie să depuneți o reclamație! Ia atitudine! InfoCons este alături de tine, 0219615!”, transmite Sorin Mierlea, președintele InfoCons.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )