Ziua Unirii Principatelor Române, sărbătorită la Slobozia

Instituția Prefectului Ialomița, Consiliul Județean Ialomița, Garnizoana Slobozia și Primăria Slobozia au sărbătorit, astăzi, Unirea Principatelor Române sau Mica Unire, printr-o manifestare organizată la Piața Unirii din oraș. La eveniment au fost prezenți prefectul județului Ialomița, Marin Constantin, președintele Consiliului Județean, Marian Pavel, administratorul public al județului, Alexandru Potor, deputatul PSD, Raluca Dumitrescu și reprezentanți ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.
După întâmpinarea prefectului județului, Marin Constantin și intonarea Imnului Național al României, a avut loc oficierea serviciului religios. Cu prilejul acestei zile de sărbătoare a 163 de la Unirea Principatelor Române, prefectul județului Ialomița a ținut un discurs legat de semnificația istorică.

„Sunt 77 de ani de când România, Europa, țările civilizate trăiesc într-o relativă pace. A fost un război rece, dar a fost pace. Se pare că acum încep să se încingă lucrurile. Și, aproape de noi, la numai 300 km de aici, fierbe Europa și fierbe lumea. Eu zic că suntem un popor iubit de Dumnezeu, pentru că am aderat la niște valori în care ne este asigurată pacea. Încercăm să ne asigurăm prosperitatea și, cu ajutorul lui Dumnezeu, nu vom face parte din acel război, decât încercând să-i salvăm pe cei care, dacă vor fi, vor fi oropsiți. E ziua Unirii Mici. Eu zic că unirea face puterea. Când începem să facem lucruri, trebuie să începem schimbarea cu noi și apoi cu cel din jur. Unit unul cu unul, făcând această schimbare, vom schimba și județul și țara și localitățile pe care le conducem. Nu este în regulă să spunem că vrem o țară ca afară, dar când ne întoarcem, să ne comportăm ca la noi. Trebuie să muncim împreună. E adevărat că nu este foarte ușor. Trecem prin vremuri grele. Pandemia este un război cu un inamic nevăzut. Dar numai împreună am depășit și putem face lucrurile să meargă bine. Colegii noștri, în primul rând din sectorul sanitar, din poliție, din armată, din poliția locală, din jandarmerie, de la ISU, cei care s-au ocupat special de pandemie, pentru mine sunt niște eroi. În încheiere, eu vreau să spun că sunt foarte mândru pentru că sunt ialomițean și român. Uitați-vă în jur dacă vecinii au munții noștri, marea noastră, Dunărea, delta, bogățiile noastre, oameni frumoși și primitori, portul nostru românesc. Nu le au, sigur. Și atunci de ce să nu fim mândri? O ponegrim pentru că 3% dintre noi greșim? A greși e omenește, a persista în greșeală, nu. Pe cei care greșesc, trebuie să-i sancționăm în primul rând. Cei care persistă în greșeală, să aibă grijă că vor fi sancționați de lege și de noi, cei ce ne ocupăm. La mulți ani, România, la mulți ani, Ialomița, la mulți ani, ialomițeni!”, a declarat Marin Constantin, prefectul județului Ialomița.

 

 

 

 

 

 

 

La finalul evenimentului de sărbătoare, slobozenii s-au bucurat de defilarea Gărzii de Onoare.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )