Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la Muzeul Municipal Călăraşi

În fiecare an, la 31 august, se sărbătoreşte Ziua Limbii Române, instituită prin Legea 53/2013. La Călăraşi, anul acesta Ziua Limbii Române va fi marcată, la Muzeul Municipal Călăraşi, începând cu ora 18.30. Cu acest prilej, poetul şi cântăreţul Ovidiu Mihăilescu va susţine un concert minunat, în cadrul instituţiei culturale. Cantautorul Ovidiu Mihăilescu va cuceri publicul cu versuri, dar şi cântece folk.
„Vă invit, pe 31 august, să sărbătorim Ziua Limbii Române, la Muzeul Municipal Călăraşi, unde vom avea câteva poeme şi câteva cântece. O să sărbătorim, sper, cu bucurie, această zi minunată”, a spus Ovidiu Mihăilescu.
Aşadar, sunteţi aşteptaţi la un regal al muzicii folk şi poeziei. Preţul unui bilet este de 30 de lei, iar acesta se poate achiziţiona din incinta Muzeului Municipal Călăraşi. Potrivit Wikipedia, Ovidiu Mihăilescu s-a îndrăgostit de muzica folk ascultându-i pe Mircea Baniciu şi Valeriu Sterian.
Acesta cântă la chitară, de la vârsta de 17 ani. Din anul 1984, s-a alăturat echipei de folkiști a Cenaclului Vouă (Eugen Baboi, Raul Cârstea, Dan Caramihai, Puiu Creţu, Teddy Tudoroiu), alături de care a participat la peste 300 de spectacole în ţară. În anul 2004, a lansat volumul de poezii „Aici sunt anii Dumneavoastră…”. Primul album, „Cowboy-ul Nelu”, a fost lansat în anul 2007. În perioada 2007-2008, el a apărut în concerte alături de Daniel Iancu şi (Daniel Făt), cu care a şi colaborat la câteva melodii de pe albumul „Cowboy-ul Nelu”. Următorul album, „Cipilica” a fost lansat la „Silver Church”, în Bucureşti, în 2009. A urmat „O lume de vis”, album de traduceri care cuprinde 12 coveruri internaţionale, traduse şi interpretate de Ovidiu Mihăilescu, în 2013. În anul 2014, a apărut cu Academia Caţavencu în seria „Academia de Folk”, albumul „Parlamescu”, în care au fost selectate câteva din melodiile politice ale folkistului. A fost membru al grupului „Zona de Mijloc” (alături de Eugen Avram, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu, Dan Caramihai), grup care activa la „Casa Eliad” în perioada 2009-2010 şi al „Gaskademiei de Folk” (alături de Alina Manole, Daniel Făt, Jul Baldovin, Dan Caramihai, Fox Studies, Walter Ghicolescu, Nicu Zotta), în perioada 2010-2011. În intervalul 2010-2014, a participat, alături de alţi folkişti, la proiectul Manuellei Popescu, de la Radio România Actualităţi, în cooperare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, la câteva zeci de spectacole, sub sigla „Folk Fără Vârstă”, pentru promovarea folkului în liceele din Bucureşti. Proiectul a promovat muzica folk în rândul elevilor, numărul chitariştilor din licee crescând exponenţial în acea perioadă. Între 2012-2015, a pus bazele proiectului folk-rock Ovidiu Mihailescu şi Trupa Joi, alături de Alex Cişmaru, Radu Vălean şi Ciprian Diaconu. A activat şi ca organizator de seri de folk, la cluburile Watt, Corossroads, Mojo, Spice. În anul 2017, a lansat, la Clubul Spice din capitală, alături de Alex Cișmaru şi Alex Nichita, albumul „Toamna Brun”. Se adaugă alte peste 300 de spectacole în diverse locaţii din ţară, alături de Compania Teatrală Vouă (Grupul Vouă), la festivalurile mari de umor şi la diverse evenimente regionale, dar şi în proiecte de promovare a lecturii şi umorului în rândul tinerilor din 8 licee şi 8 facultăţi din Bucureşti. În 2019, s-a lansat albumul „Ars de zăpezi”, la Casa Studenţilor „Grigore Preoteasa”, alături de Tituş Constantin, Liviu Ciulei, Clara Mărgineanu. Din 2020 face parte din „Baricada Folk2”, alături de Adrian Bezna, Adrian Mărginean, Cătălin Stepa, Nicu Zotta, un concept menit să focuseze energiile unei noi generaţii folk şi să promoveze noua muzică folk pentru generaţiile mai tinere.
În 2020, artistul a lansat, la Ilva Mică, alături de Dana Florian şi Daniel Iancu, albumul pentru copii „Zmeul Furăcios”. În luna aprilie a anului 2022, la Muzeul Literaturii Române, a lansat, împreună cu Loreta Popa, Alex Turcu, Adrian Fetecău, Andrei Necula, Jean Lemne, Florin Nan, Vanda Florea, volumul de poezii-parodii „Inorogul Imperfect”. Pe 18 mai 2022, la Clubul Pub Universităţii, a lansat albumul „Pariu pe Prietenie”, care conţine 18 piese realizate pe versurile unor poeţi consacraţi.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )