Zilele Municipiului Călăraşi, ediţia 2023

• 190 de ani de când localitatea a devenit capitală de judeţ

În perioada 22 – 23 septembrie 2023, călărăşenii vor avea prilejul să sărbătorească ediţia din acest an a Zilelor Municipiului Călăraşi, localitate atestată documentar din anul 1595. Evenimentul este organizat de Primăria şi Consiliul Local al Municipiului Călăraşi.
Ceremonia oficială de deschidere va avea loc vineri, 22 septembrie 2023, începând cu ora 10.30, la Muzeul Municipal Călăraşi. Cu această ocazie, într-un cadru festiv, vor fi oferite premii şi diplome de excelenţă pentru rezultate obţinute în activitate de către tineri călărăşeni şi decernat titlul de cetăţean de onoare al municipiului Călăraşi. După aceea, cei prezenţi vor putea asculta un recital de muzică clasică susţinut de soprana Irina Baianţ. Între orele 18.00 – 23.00, pe scena din Parcul Dumbrava va avea loc un program artistic oferit de participanţii la Festivalul Naţional de folclor La Fântâna Dorului (18.00 -20.00), urmat de un program artistic cu artişti locali şi consacraţi – Cătălina TUDORACHE, Catinca LEU, Mariana IONESCU CAPITANESCU, GREEK 4 U, FLORIN RISTEI & FREESTAY BAND.
Sâmbătă, 23 septembrie, pe scena din Parcul Dumbrava vor avea loc demonstraţii sportive de box, karate, culturism, pe platoul Piaţa BIG – un concurs de table şi program artistic folcloric oferit de participanţii la Festivalul Naţional de folclor La Fântâna Dorului, iar la Muzeul Municipal Călăraşi, o lansare de carte a autorului Dan Biţuică – Apusul stelelor de tinichea. Între orele 18.00-20.00, pe scena din Parcul Dumbrava, va avea loc o gală a participanţilor la Festivalul Naţional de folclor La Fântâna Dorului şi apoi un program artistic cu artişti locali şi consacraţi – Adriana Gavrilă, Cosma, Gelu Voicu şi taraf, Ştefan Bănică junior. Programul se va încheia cu un spectacol de artificii.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )