Zeci de nereguli identificate de ITM Călărași, în cadrul Acțiunii de control privind expunerea la COVID-19

Pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Legea nr. 55/2020, modificată, instituie, pe durata stării de alertă, măsuri temporare și, după caz, graduale, în scopul protejării drepturilor la viaţă, la integritate fizică și la ocrotirea sănătăţii. În acest context, în perioada februarie – decembrie 2021 se desfășoară „Acţiunea de control privind prevenirea expunerii lucrătorilor la riscul de infectare cu noul coronavirus”. Campania viează întreprinderi din toate domeniile de activitate.

Pe parcursul lunii octombrie, la nivelul județului Călărași, au fost efectuate, în total, 59 de controale, fiind constatate 37 de neconformităţi. Pentru acestea, au fost dispuse măsuri de remediere, cu termene precise de rezolvare şi s-au aplicat 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 de lei, după cum informează inspectorul șef Ionel Stan.

Printre principalele nereguli constatate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Călărași, se numără următoarele: neidentificarea riscurilor specifice condiţiilor de contaminare epidemiologică având în vedere pericolul infectării lucrătorilor cu virusul SARS-CoV-2; neasigurarea, în cantități suficiente, a echipamentelor de protecție și materialelor igienico-sanitare; angajatorul nu a luat toate măsurile pentru asigurarea, în permanenţă, la grupurile sanitare, vestiare şi săli de mese, a săpunului, dezinfectantului şi a montării unor postere cu modul corect de spălare a mâinilor; planul de prevenire şi protecţie revizuit şi completat cu măsurile stabilite pentru combaterea răspândirii virusului SARS CoV-2 (întocmit în baza evaluării riscurilor revizuită pentru SARS CoV-2) nu a fost adus la cunoştinţa lucrătorilor în cadrul efectuării unei instruiri periodice suplimentare.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )