Zeci de misiuni ale pompierilor ialomițeni, în acest weekend

Pompierii ialomițeni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. În ultimele 72 de ore, misiunile acestora au vizat, în principal: 53 de cazuri de acordare a primului ajutor calificat SMURD și transportarea la spital a persoanelor cu probleme medicale; o misiune de salvare animale din medii ostile vieții; o misiune pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor cu ocazia desfășurării unui eveniment sportiv; două misiuni de deblocare de ușă; trei incendii dintre care un incendiu de furaje, unul de vegetație uscată și un incendiu a unei anexe gospodărești și două accidente rutiere.
În data de 6 mai, un echipaj din cadrul Stației de pompieri Fetești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit pentru salvarea unui patruped, căzut într-o groapă adâncă de aproximativ 7 metri. Cățelul a fost recuperat din mediul ostil în condiții de siguranță. În aceeași zi, în jurul orei 09:45, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o șiră de baloți de paie, din gospodăria unui cetățean, din localitatea Ciochina. Un echipaj cu o autospecială de stingere cu apă și spumă s-a deplasat de urgență la locul solicitării. Salvatorii au fost sprijiniți și de membri ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. Au ars aproximativ 60 de baloți de paie,
cauza probabilă de producere a incendiului fiind focul deschis în spații deschise.
Pe parcursul celei de-a doua zi, două echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă pentru lichidarea unui incendiu, produs în municipiul Urziceni. Au ars aproximativ 5000 metri pătrați de vegetație uscată, mărăciniș și lăstăriș. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind folosirea intenționată a sursei de aprindere.
În data de 8 mai, salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă, a unui cetățean din comuna Ion Roată. Trei echipaje, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, s-au deplasat de urgență la locul solicitării. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la acoperișul unei anexe. Au ars anexa construită din lemn pe o suprafață de aproximativ 20 metri pătrați, aproximativ 30 de metri pătrați de scândură depozitată, articole de uz casnic, precum și diferite unelte de grădinărit.
Din fericire, nu au existat victime. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza jarului lăsat nesupravegheat.
În data de 6 mai, un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, la un accident rutier produs pe raza municipiului Slobozia. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme și trei persoane. În sprijinul acestora au intervenit și două echipaje ale SAJ Ialomița. Toate cele trei persoane au fost conștiente, cooperante și neîncarcerate și evaluate de echipajele medicale aflate la locul intervenției, ulterior refuzând transportul la spital.

Pe parcursul celei de-a doua zi, de asemenea, două echipaje din cadrul Gărzii de intervenție Țăndărei au intervenit cu o autospecială pentru stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, la un accident rutier produs în localitatea Ograda. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme și un microbuz. Salvatorii au fost sprijiniți și de două echipaje ale SAJ Ialomița. Din evenimentul rutier au rezultat trei victime conștiente și neîncarcerate, ce au fost evaluate și monitorizate la locul evenimentului. Ulterior, două dintre acestea au fost preluate de către echipajul SAJ și transportate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia pentru investigații medicale suplimentare. Iar cea de-a treia victimă a refuzat transportul la spital.
Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul accidentului, precum și sablarea carosabilului.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița solicită cetățenilor anunțarea tuturor situațiilor care pot pune în pericol viața, bunurile sau mediul înconjurător pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )