Vizită de lucru a parlamentarilor români în Israel!

În aceste zile, 13-16 iunie 2022, Luminiţa Barcari (deputat PNL Ialomiţa) se află într-o vizită de interes bilateral în Israel, în calitate de secretar al Comisiei pentru Învăţământ din Camera Deputaţilor.
Deputaţii delegaţiei comune a Comisiilor Camerei Deputaţilor, Comisia de Învăţământ (preşedinte Natalia Intotero, secretari Luminiţa Barcari, Laurenţiu Ţepeluş), alături de Comisia pentru Administraţie Publică şi Amenajarea Teritoriului (preşedinte Simona Bucura – Oprescu, vicepreşedinte Gabriel Avrămescu, Romeo Lungu, membru) se întâlnesc în cadrul acestei vizite de lucru cu omologii lor din Knesset, însoţiţi de ambasadorul României în Statul Israel, Radu Ioanid. „Am participat la o întâlnire cu preşedintele Comisiei pentru Educaţie, Cultură şi Sport, doamna Sharren Haskal, împreună cu ceilalţi membri ai comisiei omoloage din Parlamentul Statului Israel. Schimburile de idei în domeniul care ne leagă profesional şi la nivel de reprezentare au fost fructuoase. Am discutat despre legislaţia în domeniul educaţiei, atât la nivelul învăţământului preuniversitar, cât şi cel superior, despre cadrul de sprijin pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale (CES). De asemenea, am abordat discuţii vizavi de politicile privind comunităţile din afara graniţelor ţării.

Preşedintele român al comisiei pentru învăţământ, doamna Natalia Intotero, a lansat o invitaţie comisiei pentru educaţie, cultură şi sport din Israel, să viziteze România, pentru a continua aceste discuţii la Bucureşti.
Am mai avut o întâlnire cu grupul parlamentar de prietenie Israel-România şi cu domnul Dan Marzuk, secretar general al Knesset-ului. Parlamentarii israelieni cunosc bine România şi ne-au vorbit despre iniţiativele lor pe plan bilateral, menite să dezvolte relaţiile dintre cele două ţări. Cel mai important punct al discuţiilor s-a concentrat pe bugetul de care beneficiază Ministerul Educaţiei din Israel, care este al doilea la nivel guvernamental, primul fiind apărarea statului.

Doamna Dalit Stauber, director general în Ministerului Educaţiei din Israel, împreună cu colegii săi, experţi din Ministerul Educaţiei, au prezentat proiectele de prevenire a abandonului şcolar şi politicile privind reintegrarea educaţională a copiilor reveniţi de peste hotare”, a precizat Luminiţa Barcari, care speră ca această vizită să se concretizeze într-o serie de proiecte comune, iniţiate şi implementate de profesionişti cu experienţă, din ambele state.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )