Vernisajul Salonului Național de Artă Plastică „Atitudini Contemporane“, ediția a XVII-a
Centrul Cultural „Ionel Perlea” în colaborare cu TRUICART Events Brand și curatorul independent Dan Tudor Truică, are plăcerea să vă invite la vernisajul Salonului Național de Artă Plastică „Atitudini Contemporane“, ediția a XVII-a. Evenimentul va avea loc marți, 14 mai 2024, Sala „Arcadia“.
Anul acesta, cel mai vechi eveniment de artă plastică sub egida TRUICART Events Brand propune o temă profundă și emoționantă: martiriul copiilor din orfelinate. Acești copii, în ciuda greutăților și suferințelor trăite, au reușit să se ridice și să creeze opere de artă care să reflecte diversitatea și profunzimea experiențelor lor. Lucrările expuse vor fi atât figurative, cât și abstracte, fiecare transmițând o poveste emoționantă și autentică. Salonul Național de Artă Plastică „Atitudini Contemporane“ a devenit un punct de referință în peisajul artistic românesc începând cu anul 2008. De la prima sa ediție și până în prezent, evenimentul a călătorit în peste 60 de orașe și a fost găzduit de peste 120 de spații expoziționale. Cu cea de-a XVII-a ediție, expoziția capătă o dimensiune internațională, conectându-se cu succes la tendințele postmoderne.
Ediția din acest an va aduce pe simezele Salonului Național de Artă Plastică „Atitudini Contemporane“ 18 artiști plastici remarcabili, printre care Ioan Avrămuț, George Bilan, Laszlo Botar, Adrian Budea, Elena Dăscălescu, Cornelia Victoria Dedu, Tara Dobrovolski, Ioana Enescu Truica, Paul Hitter, Adrian Garbis Hofman, Aurelia Matei, Ruxandra Sibil Mermeze, Iulian Mîță, Andres Fernandez Molina, Gabriela Naftanailă Levențu, Victoria Caraiman Pastuch, Dan Tudor Truica și Cătălina Uatu. Aceștia vor prezenta un total de 40 de lucrări, incluzând pictură, sculptură și artă decorativă. Indiferent de tehnica abordată, artiștii selectați pentru această expoziție demonstrează, încă o dată, relevanța și actualitatea mesajului lor vizual, aliniindu-se la cele mai noi tendințe europene în artă.
Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 14 – 28 mai 2024. Este o oportunitate unică de a descoperi și de a aprecia expresii artistice autentice și puternice, născute dintr-o temă atât de sensibilă și profundă.
Marius BĂDRĂGAN