Vara, o perioadă plină de solicitări pentru pompierii ialomițeni

Pompierii ialomițeni au acționat, în ultimele 24 de ore, într-un ritm alert, pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local. Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții sunt doar câteva exemple dintre cele 30 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, pe parcursul zilei de ieri.
La nivel județean, în total, 26 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD.
În perioada de referință, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Slobozia au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD pentru lichidarea unui incendiu, produs la o locuință, în municipiul Slobozia, cartierul Bora. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător. Din nefericire, casa a ars în proporție de 90%. Datorită intervenției prompte și operative, arderea nu s-a extins la locuințele din vecinătate și, cel mai important, nu s-au înregistrat victime.
De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 3 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul celor 3 incendii care au avut loc la nivel județean, 2 intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (vegetație uscată), fiind afectați 500 de metri pătrați de teren. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Cătălina GHEORGHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )