„Vă rog, în primul rând, să aveţi grijă de cerinţele şi solicitările cetăţenilor”

Marţi, 31 ianuarie 2023, prefectul judeţului Ialomiţa, Marin Constantin a prezidat Şedinţa Colegiului Prefectural şi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa. Ordinea de zi a cuprins supunerea la vot, spre aprobare, a Planului tematic al şedinţelor Colegiului Prefectural pentru anul 2023; supunerea la vot, spre aprobare, a Programului acţiunilor de control pentru anul 2023, pe care Instituţia Prefectului – Judeţul Ialomiţa le va desfăşura în colaborare cu serviciile publice deconcentrate şi alte instituţii publice de la nivelul judeţului; principalii indicatori statistici la nivelul judeţului Ialomiţa, rezultaţi în urma Recensământului General Agricol 2020 (RGA2020) – prezentarea fiind făcută de Mihaela Boroş, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Ialomiţa şi punctul Diverse.
Ordinea de zi a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a cuprins: prezentarea „Analizei activităţii desfăşurate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, în anul 2022”; prezentarea „Analizei situaţiilor de urgenţă din judeţul Ialomiţa în anul 2022”; Prezentarea modificărilor din cadrul Anexei nr. 1 – „Matricea privind rolurile şi responsabilităţile autorităţilor” la Concepţia Naţională de Răspuns în caz de Epidemii; Aprobarea „Planului de pregătire în domeniul situaţiilor de urgenţă în anul 2023 la nivelul judeţului Ialomiţa”; aprobarea „Calculului privind costurile maxime estimate a fi generate pe parcursul anului 2023 de punerea în funcţiune a staţiilor de desecare”.
„Pentru că este prima şedinţă a Colegiului Prefectural din acest an, vreau să vă transmit un mesaj cu privire la priorităţile instituţionale de care să ţineţi seama. Vă rog, în primul rând, să aveţi grijă de cerinţele şi solicitările cetăţenilor. Apoi, îngrijiţi-vă şi de colegii dumneavoastră, de subordonaţii cu care faceţi echipă. Faceţi front comun în rezolvarea tuturor atribuţiilor pe care le aveţi. Dincolo de aceste aspecte, vă rog să îi şi înţelegeţi, atunci când au o problemă personală, găsiţi împreună soluţii pentru rezolvarea problemelor de orice natură. Trecem printr-o criză socială generată de scumpiri şi lipsuri materiale, e clar că salariile nu sunt aliniate cu cheltuielile oamenilor. De aceea, trebuie să fim înţelegători şi aplecaţi spre oameni. Faceţi-vă datoria, acolo unde temporar sunteţi şi aveţi atribuţii. Daţi prioritate sănătăţii, educaţiei, investiţiilor. Rămânând în cadrul legal, trataţi cu celeritate toate solicitările ce vă sunt adresate pentru efectuarea unor investiţii, avize sau alte autorizaţii necesare depunerii sau derulării unor proiecte de investiţii, deoarece investiţiile înseamnă un trai mai bun pentru cetăţeni. La final, vreau să mulţumesc tuturor instituţiilor pentru colaborarea pe care am desfăşurat-o în anul precedent. A fost bine, întotdeauna este loc şi de mai bine, nimic nu este perfect dar poate fi perfectibil, aşa că anul acesta ne vom strădui să depăşim obiectivele pe care fiecare dintre noi şi le-a propus. Vă doresc un an cu sănătate şi pace!”, a precizat prefectul judeţului Ialomiţa, Constantin Marin, la finalul şedinţelor.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )