USR cere transparență privind cheltuielile exorbitante ale statului român pentru locuința de lux a președintelui Iohannis

Deputatul USR Mihai Badea a luat inițiativa de a adresa o interpelare și o solicitare de documente către premierul României, Marcel Ciolacu, secretarului general al Guvernului, Marian Neacșu, și șefului RA-APPS, Marius Grăjdan. Acțiunea vine ca răspuns la anchetele de presă care au dezvăluit că Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) investește între 7 și 9 milioane de euro într-o locuință de lux situată în centrul Capitalei, presupus destinată președintelui Klaus Iohannis. Deputatul a subliniat necesitatea transparenței și a pus la îndoială modul în care RA-APPS alocă resursele financiare pentru această locuință, având în vedere creșterea repetată a taxelor într-o perioadă dificilă pentru români. El a solicitat documente oficiale care să confirme beneficiarul și să dezvăluie dacă fondurile provin din banii publici, mai ales în contextul unei achiziții suspecte a trei clădiri de către PNL.
Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat este obligată să clarifice dacă locuința de lux pregătită pe Bulevardul Aviatorilor nr. 86 este destinată cuplului Iohannis ca locuință de protocol. De asemenea, se așteaptă ca instituțiile subordonate premierului să explice originea fondurilor utilizate pentru renovarea acestei proprietăți. Badea a subliniat faptul că Guvernul nu poate refuza transmiterea documentelor și informațiilor solicitate, iar în cazul în care există considerente de securitate națională, Regulamentul Camerei Deputaților prevede proceduri pentru gestionarea acestora într-o ședință secretă.
În plus, deputatul USR a adus în atenție situația specialiștilor din PSD și PNL care conduc RA-APPS. Salariile mari ale angajaților din această agenție, cum ar fi președintele Marius Grăjdan, ridică semne de întrebare. De asemenea, Badea a evidențiat conexiunile dintre aceștia și alte instituții de stat, subliniind o posibilă rețea de interese. În final, deputatul Mihai Badea a declarat că este esențial ca românii să cunoască detalii despre cheltuielile statului, în special atunci când acestea par a se îndrepta către proiecte de lux, iar solicitarea sa vine în sprijinul transparenței și responsabilității în administrarea fondurilor publice.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )