Unul din doi elevi de la liceele tehnologice din România nu promovează Bacalaureatul

Puțin peste 50% dintre elevii de la liceele tehnologice din România au reușit să promoveze anul acesta examenul de Bacalaureat, potrivit statisticilor transmise de Ministerul Educației. Comparativ, în liceele teoretice rata de promovare a fost de 86,3%.
Pentru un elev dintr-un liceu tehnologic statul român acordă cu doar aproximativ 200 de lei pe an mai mult (6319 de lei) față de suma oferită unuia dintr-o unitate de învățământ de natură teoretică (6111 de lei). Asta, deși elevii din liceele tehnologice au performanțe scăzute, prin urmare au nevoie și de mai mult sprijin. În plus, elevii din liceele tehnologice, inclusiv cele agricole și cu profil economic, au nevoie de finanțare pentru materialele necesare desfășurării activităților practice prin care pot obține un certificat de calificare, folosit, ulterior, la angajare.
World Vision România împreună cu Mega Image vin în sprijinul a 220 de elevi din Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brănești, județul Ilfov. În Ilfov este cea mai mică rată de promovare la Bacalaureat (47.8% în 2021). Concret, tinerii vor beneficia de burse și de stagii de practică, în funcție de nevoile elevilor și de tipul de clase, iar Mega Image acoperă toate aceste costuri, pe perioada anului școlar 2021-2022. Bursele acoperă costurile pentru meditații la materiile pentru Bacalaureat și alte discipline de
interes pe parcursul întregului an școlar curent. Totodată, vor include sesiuni de
educație non-formală (programe de mentorat cu specialiști din diverse domenii, consiliere de carieră – inclusiv pentru alegerea facultății și găsirea unui loc de muncă, educație financiară, tehnici pentru public speaking), cât și consiliere psihologică.
Toate activitățile de consiliere și de educație-nonformală vor fi susținute de asistenți sociali, psihologi și alți specialiști externi contractați de World Vision România.
Proiectul a început în acest an școlar și se va încheia în luna august. Activitățile de educație nonformală se desfășoară lunar. De asemenea, stagiile de practică vor dura între trei și nouă săptămâni, timp de șase ore pe zi și se vor desfășura într-un spațiu comercial (pentru elevii cu profil economic) sau sub îndrumarea unor fermieri parteneri ai Mega Image (pentru elevii cu profil agricol).
Cum se vor desfășura stagiile de practică
Elevii vor face practică timp de șase ore pe zi în cadrul locațiilor partenerilor de practică, unde vor fi îndrumați, coordonați și monitorizați de către un tutore din partea partenerului și profesorul coordonator din partea liceului.
Transportul către locațiile unde se desfășoară stagiile de practică va fi asigurat printr-un furnizor de transport sau prin decontarea abonamentului. Totodată, elevilor li se va asigura zilnic și masa, toate costurile fiind acoperite de Mega Image. Stagiile de practică vor dura între trei și nouă săptămâni.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )