„Un astfel de târg ne va da posibilitatea să arătăm cum facem astăzi agricultură în România”

Dat fiind că Târgul FarmConect România se apropie cu paşi repezi, organizatorii grandiosului eveniment pun cu intensitate accent pe promovare. Scopul este ca opinia publică să fie foarte bine informată şi să participe în număr cât mai mare la ediţia din acest an, ce va avea loc, în intervalul 31 august – 03 septembrie 2023, la Slobozia. FarmConect România – Târgul Agriculturii Româneşti este un eveniment incluziv al agriculturii moderne, bazată pe digitalizare şi sustenabilitate, pe inovaţie şi progres, dedicat profesioniştilor din agricultură. Târgul FarmConect România este organizat de Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România – FAPPR, cu sprijinul Consiliului Judeţean Ialomiţa şi al Primăriei Municipiului Slobozia.
Preşedintele FAPPR, Nicolae Sitaru subliniază că asociaţia este un activ şi constant partener de dialog civil al autorităţilor de la Bucureşti şi Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare şi unităţi care efectuează procesare primară, pentru soluţii şi măsuri de politici publice corecte şi proporţionale. În misiunea FAPPR se găseşte necesitatea organizării de evenimente cu specific care să reunească majoritatea producătorilor de cereale şi plante tehnice, în vederea găsirii unor soluţii reale care să sprijine agricultorii. „Am mers mai departe, din dorinţa de a organiza un eveniment agricol complet, care să reunească toţi actorii lanţului alimentar, să aducă faţă în faţă producătorii şi consumatorii, să aibă o importantă componentă de educaţie şi cultură agricolă. Este un eveniment complet dedicat agriculturii româneşti – FarmConect România – Târgul Agriculturii Româneşti. Fermierii din România au astăzi capacitatea de a-şi reprezenta interesele şi pot face mai mult pentru a promova modelul de agricultură românesc. Un astfel de târg ne va da posibilitatea să arătăm cum facem astăzi agricultură în România, cum se produc hrana şi materiile prime pentru industria agroalimentară şi care este implicarea noastră, a agricultorilor, în dezvoltarea satelor româneşti”, a precizat preşedintele Sitaru, specificând că ediţia a doua va integra toate categoriile de interes pentru sectorul agro-alimentar: fermieri, procesatori, consumator final. Aici este locul unde se vor reuni producători locali de hrană şi de materii prime pentru industrie, producători, distribuitori de inputuri, fabricanţi, comercianţi de utilaje agricole şi tehnologii digitale, esenţiali pentru o agricultură performantă. Vor fi prezentate concepte de agricultură tradiţională şi soluţii moderne care vor modela viitorul sectorului agro-alimentar către performanţă şi sustenabilitate.
La rândul ei, Alina Creţu (directorul executiv al FAPPR) apreciază că prima ediţie a fost un succes, oferind tuturor fermierilor din Bărăgan şi nu numai, oportunitatea de a lua parte la un târg agricol altfel, modern, orientat spre a face mai puternice legăturile dintre actorii lanţului alimentar şi consumatorul final. „Acest tip de eveniment va reprezenta mai mult decât un târg de agricultură, va constitui un apel la numeroasele provocări cu care se confruntă la nivel global fermierii: să producă în mod durabil pentru a găsi soluţii la problemele legate de mediu şi schimbările climatice, să asigure competitivitatea unui sector expus concurenţei pieţelor internaţionale şi să atingă toate obiectivele ambiţioase prevăzute în strategia «De la furcă la furculiţă», a subliniat Alina Creţu.

De aceeaşi părere este şi directorul adjunct al FAPPR, Cristina Cionga: „Târgul FarmConect România este un eveniment distinct, în primul rând, pentru că este organizat de fermieri pentru fermieri. Cred cu tărie că se va remarca în peisajul evenimentelor din industrie tocmai prin atenţia îndreptată către educarea şi conştientizarea publicului larg în legătură cu particularităţile întregului lanţ alimentar. Cu siguranţă va deveni un reper în mediile agricole şi de afaceri româneşti”.

„Locul nostru este alături de fermieri”

Târgul FarmConect România este apreciat şi de beneficiari, care văd o mare oportunitate pentru a-şi promova produsele sau tehnologia de ultimă generaţie. „Este un nou eveniment dedicat agriculturii, care ne-a adus mai aproape de fermieri şi de perspectivele lor într-un mod profesionist şi interactiv. Amplasarea în centrul cordonului cerealelor din Bărăgan şi dinamismul evenimentului au făcut din FarmConect România surpriza plăcută a anului 2022. Vom fi acolo şi în 2023 pentru că locul nostru este alături de fermieri”, a asigurat Mihai Gheorghe, directorul comercial al Bayer CropScience România. „Modelăm viitorul agriculturii cu fiecare pas pe care îl facem astăzi. La Netafim, powered by EPRS România, ne dedicăm oferirii de soluţii de irigaţii complete şi personalizate, care răspund nevoilor specifice ale fiecărui fermier. Participarea noastră la evenimentul FarmConect România reprezintă o oportunitate excelentă de a ne împărtăşi angajamentul şi expertiza: folosim tehnologie de ultimă generaţie – de la cele mai noi produse din domeniul irigaţiilor, la instrumente de agricultură de precizie precum senzorii de sol şi staţiile meteo, inclusiv soluţii de automatizare şi control la distanţă. Aşteptăm cu nerăbdare să contribuim la dialogul despre dezvoltarea şi sustenabilitatea agriculturii româneşti în cadrul evenimentului FarmConect România”, a adăugat Marius Eftene, Marketing Manager, Netafim, powered by EPRS România.
Structural, evenimentul va păstra conceptul-fundament al FarmConect şi va avea două componente: o componentă expoziţională şi una educativă. Componenta expoziţională va prezenta ultimele tehnologii agricole din domeniul geneticii, al tehnicilor inovative de fertilizare şi protecţie a plantelor, aducând mai aproape fermierii de cele mai performante utilaje agricole ale momentului. Vor fi prezenţi producătorii locali care vor oferi cu generozitate rodul muncii lor. Componenta educaţională va oferi oportunitatea de intra în contact cu consultanţă de calitate pentru provocările de bază ale agriculturii: fluxurile agricole, cum pot fi eficientizate resursele energetice, logistice şi metodele folosite pentru a deveni un sector sustenabil, soluţii pentru educarea noilor generaţii de agricultori şi cum pot fi luate cele mai bune decizii pentru a mânca mai sănătos, direct de la producătorii autohtoni. Toate aceste teme de interes major vor fi dezbătute pe larg, în cadrul Conferinţelor Tematice ale FarmConect, împreună cu speakeri şi moderatori cu o înaltă experienţă în domeniu.

Diana ARON

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )