Umanista Maria Grapini pune problema reclamării Olandei la Curtea Europeană de Justiţie

Europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal, Maria Grapini, a taxat dur poziţia Olandei faţă de intrarea în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei. Aceasta consideră poziţia drept una lipsită de fundament, ce dăunează nu doar României şi Bulgariei, ci întregii Uniuni Europene. „Tratatul spune foarte clar ce trebuie făcut. Regulamentele în baza tratatului, aşa cum este Schengen, prevede de asemenea, punct cu punct, ce trebuie făcut, de către un stat membru, pentru a fi în Spaţiul Schengen. Atât timp cât se face referire la altceva … Dacă Olanda nu acceptă de data aceasta, nu face rău numai României şi Bulgariei, ci Uniunii Europene, căci va crea euroscepticism exact pe ideea că se aplică dublă măsură”, a transmis Maria Grapini.
Europarlamentarul PUSL a făcut referire la rapoartele MCV invocate de Olanda pentru a-şi justifica opoziţia faţă de aderarea României la Schengen, însă, conform regulamentelor în vigoare, acest criteriu nu este prevăzut nicăieri. Opoziţia Ţărilor de Jos faţă de intrarea României în Schengen creează şi un prejudiciu financiar ţării noastre, ce ar putea chiar să se adreseze Curţii Europene de Justiţie, iar preşedintele României ar trebui să pledeze pentru cauza statului, pe care îl reprezintă, în Consiliul European.
„Se poate intra în infringement cu un stat membru, prima fază şi dacă în termenul dat nu revine la normalitate, atunci se poate ajunge la Curtea Europeană de Justiţie. Acelaşi lucru poate să-l facă – dacă nu-l face Comisia Europeană – statul membru, adică România şi eu asta cer, fermitate din partea celor care ne reprezintă, în mod deosebit, în Consiliul European, adică domnul preşedinte, să vină cu argumente”, a mai adăugat europarlamentarul Partidului Umanist Social Liberal.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )