Turul României 2023, un nou traseu, mai multe etape şi un spectacol unic oferit de peste 20 de echipe profesioniste din 14 ţări

Federaţia Română de Ciclism, alături de Agenţia Naţională pentru Sport şi Auchan România, în calitate de partener principal, anunţă ediţia din 2023 a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din sud-estul Europei. Anul acesta, competiţia se va derula în perioada 4-10 septembrie, având parte de o etapă în plus faţă de ediţiile anterioare, pe un traseu de peste 930 km ce va porni din Suceava şi care va traversa oraşele Piatra Neamţ, Focşani, Tulcea şi Călăraşi. Marea finală va avea loc în Bucureşti, în premieră pe un traseu în jurul Palatului Parlamentului şi între Piaţa Constituţiei şi Piaţa Unirii.
Turul României 2023 va acoperi peste 930 km, peste 120 de ciclişti, 7 zile, în cadrul a 6 etape. Suceava va găzdui timp de 3 zile caravana ciclistă, fiind punctul de pornire al ediţiei din acest an. Astfel, sucevenii vor avea parte de un spectacol complet, începând din 3 septembrie cu prezentarea echipelor şi o cursă dedicată copiilor, prologul din 4 septembrie, dar şi startul primei etape din 5 septembrie cu destinaţia Piatra Neamţ. Noutatea ediţiei din acest an constă în adăugarea unei noi etape, o probă de contratimp individual ce va avea loc la Focşani, iar de aici cicliştii vor pleca spre Tulcea. Penultima etapă, de peste 200 km, cu finiş la Călăraşi, va include traversarea noului pod peste Dunăre de la Brăila.
În premieră în istoria Turului României, marea finală se va desfăşura pe un traseu nou în Bucureşti, în jurul Palatului Parlamentului şi între Piaţa Constituţiei şi Piaţa Unirii.
Astfel, Mica Buclă evidenţiază şi anul acesta importante zone şi obiective turistice din România, precum Cetatea Sucevei, Mănăstirea Voroneţ, lacul Bicaz, staţiunea Durău, zona viticolă a Vrancei, Munţii Măcinului, dar şi localităţi traversate de Dunărea.
Astfel, programul Turului arată aşa: Prolog (4 septembrie): Suceava; Etapa 1 (5 septembrie): Suceava – Piatra Neamţ; Etapa 2 (6 septembrie): Piatra Neamţ – Focşani; Etapa 3 (7 septembrie): Focşani (contratimp individual); Etapa 4 (8 septembrie): Focşani – Tulcea; Etapa 5 (9 septembrie): Tulcea – Călăraşi; Etapa 6 (10 septembrie): Bucureşti.
„Turul României reprezintă mult mai mult decât un eveniment sportiv internaţional. Acesta este o carte de vizită care pune în valoare obiectivele turistice şi peisajele unice ale ţării, dar şi tradiţiile şi frumuseţea oamenilor locului. Turul României este o emblemă a sportului autohton, un declanşator pentru pofta de mişcare şi un reper pentru cei mici. Prin evoluţia constantă a acestuia, prin recenta victorie a lui Vlad Dascălu la Jocurile Europene, la proba de Mountain Bike, sau prin creşterea numărului de practicanţi, traversăm o perioadă prolifică pentru ciclismul românesc, ceea ce sper să contribuie nu numai la creşterea performanţei, dar şi la imaginea ţării şi la o societate mai sănătoasă. Mulţumim Auchan România, partenerii noştri tradiţionali, pentru toată contribuţia adusă Turului în ultimii ani, dar şi pentru activitatea intensă a echipei naţionale de ciclism”, a precizat Cătălin Sprînceană, preşedintele Federaţiei Române de Ciclism.
„Este o onoare pentru noi să fim alături de Federaţia Română de Ciclism, deja de 5 ani, şi suntem deosebit de încântaţi că împreună am reuşit să creştem Turul României la nivelul de astăzi – o competiţie cu notorietate naţională, cu expunere internaţională, cu finanţare, cu o echipă în continuă dezvoltare, cu parteneriate cu autorităţile locale şi centrale. Ne bucurăm, de asemenea, că prin intermediul acestei competiţii reuşim să aducem în atenţia cetăţenilor importanţa unui stil de viaţă sănătos şi a unei alimentaţii sănătoase. Mulţumim Federaţiei pentru excelenta colaborare şi vă asigurăm pe această cale că rămânem la fel de determinaţi să susţinem eforturile echipei şi performanţa remarcabilă a sportivilor români, dezvoltând în continuare această competiţie pentru a deveni un eveniment de referinţă pe harta ciclismului mondial. În egală măsură, mulţumesc partenerilor noştri furnizori şi colegilor noştri din toate magazinele şi din serviciile suport care contribuie la succesul acestui tur”, a declarat Tiberiu Dăneţiu, directorul Marketing Auchan România.
Astfel, pentru a încuraja mersul pe bicicletă, dar şi ciclismul profesionist, Turul României va fi completat şi anul acesta de curse pentru micii amatori în fiecare dintre oraşele traversate de plutonul profesionist. Potrivit organizatorilor, peste 2000 de copii au participat anul trecut la cursele dedicate, cea mai mare prezenţă fiind înregistrată în Bucureşti.

Ciclişti din 14 ţări participă la Turul României 2023

Până în prezent, 22 de echipe profesioniste au confirmat prezenţa la startul din Suceava. Printre acestea se numără echipe continentale, procontinentale şi naţionale din Noua Zeelandă, Austria, Germania, Canada, SUA, Olanda, Polonia, Danemarca, Italia, Cehia, Ungaria, Bulgaria dar şi o echipă din Japonia, aflată pentru prima dată în România. Ţara noastră este reprezentată de două echipe continentale: Sofer Savini Due şi Mentorise Elite Team, precum şi de echipa naţională a României. În cadrul unui parteneriat pe termen lung cu Federaţia Română de Ciclism, Auchan România este, pentru al cincilea an consecutiv, partener principal al Turului României susţinând astfel în continuare dezvoltarea sportului românesc şi promovarea valorilor locale. Mai mult, împreună cu furnizori care au decis să se alăture Turului României în calitate de sponsori, retailerul va susţine şi promova Turul României în cadrul magazinelor Auchan şi pe auchan.ro prin acţiuni şi proiecte speciale. În cadrul competiţiei din acest an vor fi acordate 6 tricouri distinctive: Tricoul galben – Lider în Clasamentul General, oferit de Alpro; Tricoul roşu – Lider în Clasamentul pe Puncte, oferit de Orange; Tricoul verde – Lider în Clasamentul Căţărătorilor, oferit de M&M; Tricoul alb – Lider în Clasamentul Tinerilor (Sub 23 de ani), oferit de Gebrüder Weiss; Tricoul albastru – Lider în Clasamentul Românilor, oferit de Gillette; Tricoul gri – Lider în clasamentul pe echipe, oferit de Auchan.
Turul României 2023 este organizat de Federaţia Română de Ciclism, în parteneriat cu Agenţia Naţională pentru Sport şi Auchan România. Partener tehnic este Bellotto, iar parteneri instituţionali – Primăria Municipiului Suceava, Primăria Municipiului Bucureşti; Primăria Municipiului Piatra Neamţ; Consiliul Judeţean Vrancea şi Primăria Focşani; Primăria Municipiului Tulcea; Primăria Municipiului Călăraşi.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )