Turneul Naţional de Tenis de Câmp „DIAMI TROPHY”

Autorităţile judeţului Ialomiţa continuă să susţină sportul şi activităţile dedicate acestuia. Aşa se face că, în perioada 16-21 iulie 2022, va avea loc un turneu naţional de tenis de câmp, organizat cu sprijinul Clubului Sportiv Satori şi SC Teletext SRL. La competiţie vor participa 70 de sportivi, din care 10 din Slobozia.

Cu acest prilej, autorităţile au convocat şi o conferinţă de presă menită să promoveze cât mai bine Turneul Naţional de Tenis de Câmp „DIAMI TROPHY”. Evenimentul a avut loc, mai exact, joi, 14.07.2022, ora 10.00, în Sala „Europa”, cu participarea lui Alexandru Potor (administratorul public al judeţului Ialomiţa), Cristi Ursu (preşedintele Clubului Sportiv Satori); Adi Chiţu (vicepreşedintele Clubului Sportiv Satori); Mitru Crişan (managerul SC TELETEXT S.R.L, sponsorul principal al turneului), mas media locală.

În debutul întâlnirii, Cristi Ursu a mulţumit celor prezenţi pentru faptul că participă la mediatizarea acestui inedit eveniment – Trofeul Diami, ce va fi promovat cu succes în judeţul Ialomiţa. „Este un trofeu care se vrea a fi unul de tradiţie. Dar, acum acest trofeu se adresează seniorilor, o altă categorie de vârstă. Vom vedea cei mai buni sportivi seniori din România. Vrem să ducem astfel de evenimente la un nivel foarte ridicat. Dorim să ne concentrăm intens pe calitatea promovării şi a celorlalte servicii care vin şi înglobează un asemenea eveniment. Am alături de mine un om care din 2016 ne-a ajutat…Este vorba de domnul Mitru Crişan. Astăzi ne aflăm la un alt nivel de parteneriat. Anume să creăm un brand în tenis – DIAMI TROPHY – un trofeu pe care vrem să-l ridicăm. Aşa cum, de exemplu, cei de la Concordia au început cu un mic turneu – Tennis Europe – şi astăzi organizează unul de sute de mii de dolari, atât la fete, cât şi băieţi. Este unul dintre cele mai mari turnee de tenis din România, pe categoria respectivă. Poate că, pas cu pas, vom ajunge şi noi la o asemenea performanţă. Noi suntem la început, mergem singuri, fără sprijin. Ne aflăm la un turneu foarte important pe care Federaţia Română de Tenis îl are în calendarul său. Este un turneu cu premii în bani, adresat seniorilor, cum spuneam. Dar, important este că acest turneu se adresează unei nişe ce lipseşte cu desăvârşire în tenisul românesc – vârsta de 17-18-19 ani. Aceşti tenismeni, care muncesc ca şi ceilalţi, nu au şansa să intre pe un tablou ITF, să se lupte cu adevărat. Noi am îmbrăţişat, împreună cu Federaţia Română de Tenis, această nişă şi vrem s-o dezvoltăm la un nivel foarte ridicat…Am vrut să ne adresăm copiilor din Slobozia care de 10-12 ani practică sportul de performanţă, pentru că este un proiect al nostru, al judeţului Ialomiţa. Vrem să promovăm aceşti sportivi. Au crescut aici la Slobozia. Că este vorba de Clubul Satori, Clubul Sportiv Municipal, Tenis Con sau Clubul Sportiv Şcolar, ei au crescut aici şi merită să-i avem în prim plan, să-i aducem la Slobozia să joace. Au mândria lor. Este foarte important să le oferim cadrul, contextul necesar ca ei să aibă vizibilitate şi în faţa noastră…„Vom avea, zic eu, cel mai bun tenis care a fost vreodată în Ialomiţa”, a precizat preşedintele Clubului Sportiv Satori, dând apoi cuvântul sponsorului principal al turneului.

„Eu sunt cel mai mic din povestea asta”

În intervenţia sa, managerul SC Teletext (ce produce brandul Diami, de unde vine şi titlul trofeului), Mitru Crişan a subliniat faptul că afacerea pe care o conduce a pornit de la zero. Pe măsură ce firma s-a dezvoltat, a încercat să-i ajute pe ceilalţi, în domeniul social (fiind şi preşedintele Crucii Roşii, Filiala Ialomiţa), implicându-se apoi şi în susţinerea acestei activităţi sportive – tenisul. „Anul acesta, avem onoarea – alături de organizatori şi Consiliul Judeţean, principalul finanţator al acestor turnee –să fim şi noi printre cei care stăm acum la masă şi vă spunem dumneavoastră că vom face tot ce ne stă în putinţă ca să iasă pentru prima dată, un turneu de seniori cu premii în bani. Poate, cine ştie unde ajungem, peste 25-30 de ani. Poate se mută Bucureştiul aici şi-l aducem pe domnul Ţiriac, ca să facem un turneu internaţional. Partea noastră este sponsorizarea, alături de CJ. Noi ne-am mai luat misiunea să organizăm sâmbătă o masă oficială, la restaurantul societăţii, cu participanţii – 60-70, în jur de 100 cu totul, pentru a se cunoaşte între ei. De asemenea, dorim să socializăm şi noi cu ei…Dacă vom reuşi în anii viitori, iar pe domnul Ursu îl ţin puterile şi bănuţii să organizeze alte trofee, noi ne angajăm să participăm…Eu sunt cel mai mic din povestea asta, că efortul mare este al organizatorilor, cărora ţin să le mulţumesc în mod deosebit”, a punctat cu multă modestie Mitru Crişan.

„Consiliul Judeţean rămâne alături de dumneavoastră pentru prezent, dar şi viitor”

O scurtă intervenţie a avut şi Alexandru Potor, administratorul public al judeţului Ialomiţa. Acesta a scos în evidenţă rolul Consiliului Judeţean. Nu înainte de a-l contrazice pe Mitru Crişan. În sensul bun, fireşte. Anume că importanţi sunt cei care lucrează cu sportivii. Şi, nu în ultimul rând, cei care susţin mişcarea sportivă: mediul de afaceri, societatea civilă. „Consiliul Judeţean este important, într-adevăr, prin alocarea financiară pe care o dă, prin sprijinul acordat Sportului de performanţă. E o alocare financiară nici mare, nici mică. Mi-aş dori ca pe viitor, alocarea să fie mai mare pentru asemenea turnee ce se desfăşoară la Slobozia, dar şi în alte părţi din judeţ. Mi-aş dori o implicare mai mare din partea publicului, să prindă gustul tenisului sau al altor sporturi, practicate de tineri sau seniori. Felicitări Clubului Satori pentru ceea ce face. Felicitări Diami! Sunt absolut sigur că cei 10 participanţi din Slobozia – patru domni şi şase doamne – vor avea succes în cadrul acestui turneu. Aştept cu mare plăcere să fim cât mai mulţi prezenţi la desfăşurarea efectivă a concursului. Încă o dată: Felicitări! Consiliul Judeţean rămâne alături de dumneavoastră pentru prezent, dar şi viitor”, a menţionat administratorul public al judeţului Ialomiţa, specificând că alocarea financiară a CJ Ialomiţa, pentru eveniment, este de 57.508 lei.

„Sperăm că sportivii noştri vor fi printre cei premiaţi”

Misiunea de a prezenta o serie de informaţii tehnice, vizavi de turneu, i-a revenit vicepreşedintelui Clubului Sportiv Satori, Adi Chiţu. Acesta a informat că Federaţia Română de Tenis a acordat acest turneu Clubului. Este un turneu pe care FRT l-a gândit la nivelul celor internaţionale de seniori. Acest turneu este unul de nivel ITF, similar ca şi condiţii de organizare, premiere. Câştigătorii, care se vor afla pe podiumul evenimentului, vor beneficia de aceleaşi premii ca şi cei de la turneele internaţionale. „Se organizează pentru a treia oară în România un eveniment în acest format, la Slobozia. Sperăm că sportivii noştri vor fi printre cei premiaţi, pentru că asta ne-am dorit. Efortul Clubului Sportiv Satori, în acest sens, a fost făcut, tocmai pentru ca sportivii din Slobozia să fie promovaţi şi să îi vedem la nivelul cel mai înalt. Ei vin după o perioadă de 10-12 ani de tenis de performanţă, iar cu acest eveniment, îi vom vedea la joc în Slobozia, alături de alţi sportivi din România, cu un nivel foarte bun. Pe tabloul de seniori sunt cel puţin 4 sportivi care au clasament ATP, adică joacă în turneele internaţionale pe grila cea mai mare. Avem şi cel puţin două fete cu clasament WTA dublu. Una dintre ele este Alexandra Iordache, slobozeancă…Vreau să mulţumesc partenerilor – CJ, Diami – şi colegilor mei din cadrul Clubului”, a subliniat Adi Chiţu.

Una peste alta, vineri, 15 iulie încep calificările la băieţi, iar sâmbătă, 16 iulie, vor avea loc toate meciurile de pe tabloul principal (simplu şi dublu, masculin, feminin). Miercuri, la baza sportivă Tenis Con, vor avea loc finalele la simplu şi dublu. Premiile totale sunt în valoare de 6.700 euro. La

Categoria Masculin şi Feminin – SIMPLU, cei care se vor clasa pe Locul I vor primi 1.000 euro; Locul II – 700 euro; Locurile III şi IV – 300 euro; Locurile V – VIII – 100 euro: La Categoria Masculin şi Feminin – DUBLU, locul I va fi recompensat cu suma de 400 euro( echipă) şi Locul II – 250 euro (echipă).

Diana ARON

 

 

 

 

 

 

 

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )