„Trofeul Tinereţii” Amara va avea loc pe 3, 4 şi 5 septembrie

Pentru acest an, Festivalul-concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești „Trofeul Tinereții” -Amara își va deschide porțile în perioada 3-5 septembrie.

Festivalul este organizat de Consiliul Local Amara, Consiliul Județean Ialomița, prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturilor Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“ Ialomița. Competiția se adresează tinerilor între 16-25 ani, scopul acesteia fiind afirmarea și lansarea tinerelor voci, stimularea valorilor autentice în viziunea lansării în elita muzică ușoare românești și întâlnirea tinerilor interpreți cu personalități ale muzicii ușoare din România.
Cea de-a 53-a ediție a Festivalului-concurs se va desfășura în aer liber, în imediata vecinătate a Grădinii de vară Amara.
În data de 5 septembrie 2021, evenimentul va avea loc în două locații simultane. În primul rând, la Amara, unde se ține un spectacol în care vor performa DJ cunoscuți la nivel local și național și, în al doilea rând, la Slobozia, unde vor desfășura momente artistice susținute de laureați Galei din data de 4 septembrie și doi artiști / trupe. Recitalul va avea loc într-un spațiu amenajat de către Consiliul Județean Ialomița prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturilor Tradiționale Ialomița și Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea” Ialomița, instituțiile punând la dispoziția între logistică pentru desfășurarea evenimentului la Slobozia.

Înscrierile pentru concurs vor fi făcute atât de Centrele Județene pentru Conservarea și Promovarea Culturilor Tradiționale și Școlile Populare de Arte, cât și individual, pe baza fișei de înscriere și a copiei după cartea de identitate, ce va fi trimisă pe adresa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Ialomița. Preselecția va fi organizată în data de 10 august 2021, între orele 10:00 – 18:00, în Slobozia, la Consiliul Județean Ialomița, Sala „Europa”. În situația în care numărul participanților este mare și nu pot fi preselectați în data de 10 august, doritorii vor putea veni și a doua zi. Fiecare concurent va interpreta două piese, din creația românească, de preferat diferite ca structură ritmică. Pentru preselecție, aceștia vor aduce CD-uri sau stick-uri cu piese pe care doresc să le cânte.

În cazul în care la preselecție concurenții nu se vor ridica la nivelul exigențelor juriului, pentru ocuparea locurilor vacante, va fi organizat o nouă preselecție. Tinerii care au avut anterior trei participări premiate sau au obținut la una dintre ediții „Trofeul Tinereții” – Amara nu mai au dreptul de a participa la concurs. De asemenea, pe întreaga desfășurare a preselecției cât și a festivalului, atât profesorilor, părinților, cât și participanților le este interzis să contacteze membri juriului.
Participanții trebuie să știe că organizatorii au drept criterii de selectare a calităților vocale-interpretative, prezența scenică, nevoie și dificultate repertoriului și originalitatea interpretării.
Repertoriul pentru concursul celor admiși în final se va stabili de așa manieră și se va interpreta aceleiași piese de mai multe ori. De aceea, fiecare concurent va prezenta trei titluri și, în cazul în care o piesă va fi menționată de mai mulți concurenți, se va proceda la tragerea la sorți, urmând ca ea să fie interpretată de cel care a câștigat, iar ceilalți să prezinte cea de a treia melodie aleasă. Dacă mai există o situație similară se va recurge la același procedeu.
În urma preselecției vor rămâne în concursuri 12 concurenți, la care se adaugă 2 concurenți rezerve, în cazul unor situații neprevăzute ce pot conduce la neprezentarea unuia / unora dintre concurenții preselectați.
Ordinea intrării în concurs va fi stabilită prin tragere la sorți. Concurenții vor respecta întocmai precizările organizatorilor cu privire la intrarea în concursuri și repetiții.
Concursul se va desfășura în date de 3 septembrie 2021, iar în date de 4 septembrie 2021 va avea loc „Gala Laureaților”. Concurenții vor cânta live atât în ​​concurs, cât și la „Gala Laureaților”, acompaniați de orchestră.
Concurenții sunt obligați, prin semnarea unui acord de participare, să respecte cu strictețe regulile impuse de organizator pe toată perioada desfășurării festivalului. Cei care vor evolua în concursuri la obligația de a se prezenta și la Gala Laureaților. Orice abatere de la oricare dintre aceste obligații, duce automat la eliminarea din concurs, fără drept de apel.
Organizatorii nu răspund de evenimente sau incidente în care pot fi implicați concurenții în afara timpului de spectacol. Fiecare interpret poate aduce pe scenă orice susținere artistică pe care o consideră necesară, pe cheltuială proprie, cu acordul anticipat la organizator. Cheltuielile de cazare și masă pentru participanții admiși în concurs, sunt suportate de organizatori pe perioada desfășurării festivalului, respectiv în perioada 1-5 septembrie 2021.
Juriul pentru preselecție poate avea în componența sa personalități de marcă ale muzicii ușoare românești, membri ai Uniunii Compozitorilor, redactori radio TV, profesori de specialitate, personalități culturale locale, etc., fiind alcătuit din minimum trei persoane.
Juriul pentru concurs poate fi alcătuit din personalități de marcă ale muzicii ușoare românești, membri ai Uniunii Compozitorilor, redactori radio TV, profesori de specialitate, personalități culturale locale, etc., cu o componentă de minimum patru persoane, iar al cincilea membru va fi reprezentat de votul publicului, prin rețeaua facebook. Președintele juriului va fi numit din rândul membrilor prin vot deschis.

Premii le puse la „bătaie”

Participanților li se vor acorda diplome de participare și premii. „Trofeul Tinereții“ Amara 2021 este de 10.000 lei, premiul I de 5.000 lei, premiul al II-lea de 4.000 lei, premiul al III-lea de 3.000 lei, iar mențiunea de 1.500 lei. Premiul de popularitate, acordat în urma votului publicului, ajunge la 1.500 lei.

Concurenții care nu se regăsesc printre premianți vor primi diplome de participare. Dată fiind amploarea festivalului, nivel concurenților și solicitări unor sponsori de a oferi premii, modificări pe care și le pot permite organizatorilor în materie de premii nu vor afecta chiar și numărul, nici dacă cei care sunt distincții menționate în regulament. Aceste premii vor fi acordate cu acordul juriului, ținând cont de ierarhia valorică din concurs.
Câștigătorul „Trofeul Tinereții“ Amara este obligat – prin semnarea fișei de înscriere (contractul), la fel ca următoarea ediție a Festivalului Concurs „Trofeul Tinereții“ Amara să susțină un microrecital de 3 piese. În acest caz, cheltuieli de cazare și masă vor fi suportate de către organizatori.
Totodată, se pot acorda premii speciale de către membrii formației / juriului / societăți de impresariat, unora dintre concurenți, constând în piese compuse / produse / înregistrare.
Atât pe perioada desfășurării preselecției, cât și pe perioada desfășurării festivalului vor fi respectate toate prevederile legale în vigoare cu privire la prevenirea răspândirii infecției cu SARS-COV-2.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )