Trei spitale din Ialomiţa vor primi finanţare pentru dotarea cu echipamente

În ultima şedinţă ordinară, consilierii judeţeni au aprobat un  proiect care vizează finanţarea a trei spitale din Ialomiţa. Este vorba, mai exact, de asocierea Judeţului Ialomiţa cu municipiul Feteşti,  municipiul Urziceni, oraşul Ţăndărei, în vederea finanţării în comun a dotării spitalelor din subordinea consiliilor locale, cu echipamente medicale necesare creşterii capacităţii de intervenţie în prevenirea şi combaterea infecţiei cu noul Coronavirus COVID -19.

Astfel, Spitalul Municipal „Anghel Saligny” Feteşti va primi fonduri pentru dotarea cu echipamente de producţie oxigen şi utilaje tehnologice necesare centralei termice. Contribuţia judeţului Ialomiţa va fi în cuantum de 200.000 lei şi cofinanţarea municipiului Feteşti, în sumă de 25.363 lei.

Spitalul Municipal Urziceni va beneficia de dotarea cu 16 concentratoare de oxigen individual şi 2 detectoare de oxigen pentru monitorizarea concentraţiei periculoase de oxigen în saloanele C0VID 19. Contribuţia judeţului Ialomiţa este de 100.000 lei, cofinanţarea municipiului Urziceni fiind în sumă de 10.000 lei.

De asemenea, Spitalul Orăşenesc Ţăndărei va primi finanţare în vederea achiziţionării a 18 concentratoare de oxigen. Contribuţia judeţului Ialomiţa este în cuantum de 100.000 lei, cofinanţarea Oraşului Ţăndărei fiind de 5.000 lei.

„Asocierea se realizează pe bază de contract de asociere, în care se prevăd şi sursele de finanţare, reprezentând contribuţia fiecărei autorităţi a administraţiei publice locale implicate. Astfel, propunerea de asociere a Judeţului Ialomiţa cu Municipiul Feteşti, Municipiul Urziceni şi Oraşul Ţăndărei, pentru realizarea achiziţiilor menţionate, pe de o parte, iar pe de altă parte, asigurarea unei contribuţii financiare din bugetul judeţului, se încadrează în dispoziţiile legale precizate”, a precizat Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Diana ARON

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )