„Trebuie să lucrăm cu toţii în interesul cetăţeanului, dar culoarea politică îşi spune cuvântul”

Comuna Borcea din judeţul Călăraşi este reprezentată în Consiliul Local de 11 consilieri PNL, 3 PSD şi unul din partea Pro România. Cu toate acestea, Valentin Anghel, preşedintele PRO România Borcea nu se simte intimidat şi îşi face simţită prezenţa activ în forul mai sus menţionat. A ales Pro România fiindcă este un partid nou, pro european, cu o echipă tânără, formată din profesori, ingineri, oameni care chiar şi-au dorit o schimbare în comună. Valentin Anghel este foarte implicat, mai cu seamă, fiindcă Borcea e localitatea natală şi vrea să contribuie la bunăstarea celor 7.400 de locuitori.
Situată pe malul braţului Borcea, comuna are oameni gospodari şi reprezintă cea mai mare zonă agricolă din judeţ. Însă, ca peste tot, nu lipsesc problemele. Deficienţa majoră – pe care a identificat-o consilierul local şi a militat insistent în perioada campaniei electorale pentru rezolvarea ei – o reprezintă gropile de gunoi. Apoi, problema canalizării şi a apei potabile face viaţă grea locuitorilor. „Gropile de gunoi din sat, cred că nu au fost gestionate bine de administraţia locală. Nu există canalizare în comună. Apa potabilă este o altă problemă. Cetăţeni au păreri împărţite din acest punct de vedere. Unii zic că este un preţ bun, dar nu există calitate. Astea ar fi problemele cu care se confruntă oamenii din comuna Borcea. Am întâlniri foarte dese cu ei. Oamenii îşi doresc mai multă transparenţă din partea executivului şi a consilierilor. Mă refer la consilierii care sunt la putere. Oamenii vor să-şi spună problemele, să discute mai mult. Dar, nu văd o implicare din partea celorlalţi consilieri”, a precizat la Radio Fresh FM, în cadrul emisiunii „Subiectul Zilei”, Valentin Anghel, accentuând că în Consiliul Local nu există deloc transparenţă, doar la nivel declarativ.
În ce îl priveşte, încă de la începutul mandatului a venit cu câteva iniţiative. Una a vizat iniţierea unui sistem de supraveghere video în comună, un lucru benefic pentru cetăţeni. A doua iniţiativă a fost pentru renovarea parcurilor, căci sunt degradate. Şi referitor la stadioane, consilierul local a avut o propunere. Căci dacă stadionul de la Borcea e renovat, cel de la Pietroiu se află într-o stare deplorabilă. Nu în ultimul rând, Valentin Anghel a luat iniţiativă pentru rezolvarea problemei gunoiului din comună. Are o relaţie foarte bună cu consilierii PSD, formând împreună singura Opoziţie, ce-i drept minoritară. Relaţia cu executivul Primăriei este una dificilă, fiind din Opoziţie. „Fiind în Opoziţie, dialogul este dificil. Întotdeauna am relatat problemele reale ale cetăţenilor, ale comunei şi uneori asta a cam deranjat. Nu este un dialog destul de bun. Trebuie să lucrăm cu toţii în interesul cetăţeanului, dar culoarea politică îşi spune cuvântul”, a punctat Valentin Anghel, specificând că şi organizaţia Pro România Borcea a avut de suferit în perioada cât a durat pandemia, fiind nevoită să îşi restrângă total activităţile. Nu s-au mai putut organiza întâlnirile obişnuite, şedinţele la trei luni. Planurile şi strategiile au intrat, de asemenea, într-un stadiu de hibernare. Dar, acum, din fericire, lucrurile au reintrat în normal. „Oamenii trebuie menţinuţi în activitate. Avem întâlniri amicale în cadrul cărora discutăm anumite probleme ale comunei. Ne întâlnim cu oameni care îşi doresc o schimbare în comună şi le place să se implice politic…Avem o relaţie de prietenie şi încredere cu preşedintele Organizaţiei Judeţene, cu domnul Răzvan Meseşeanu. Am avut o colaborare foarte bună cu Organizaţia judeţeană care ne-a sprijinit atunci când a fost necesar…Eu văd Pro România în creştere şi în sondaje, nu doar ca număr de membri. Oamenii care au intrat în Pro România cred în acest partid. La următoarele alegeri, eu sunt convins că Pro România va trece pragul electoral”, a mai adăugat preşedintele PRO România Borcea.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )