„Trebuie să fim pregătiţi şi să întărim toate aceste instituţii publice”

Camera Deputaţilor a decis, recent, ca personalul sanitar încadrat fără concurs pe perioada stării de alertă să poată rămâne pe post. Deputatul Partidului Naţional Liberal, Filiala Ialomiţa, Luminiţa Barcari, susţine întru totul această iniţiativă. Chiar are la activ o interpelare în acest sens, prin care solicita ca aceia ce au fost angajaţi pe o perioadă determinată şi au susţinut, în pandemie, tot sistemul, să aibă posibilitatea de a rămâne pe post. Ceea ce trebuie ştiut însă, este faptul că aceste persoane nu vor rămâne pur şi simplu pe post, doar prin a trece la un contract pe perioadă nedeterminată, ci vor susţine un examen.
„Această prevedere, eu cred că este corectă. Deci, vor da examen pe post. Concursul ar fi presupus şi participarea celorlalţi din exterior. Vor avea prioritate cei aflaţi acum pe post şi mie mi se pare normal să fie aşa, pentru că în perioada pandemiei chiar a fost nevoie de ei. De asemenea, de ce să nu recunoaştem, anumite sectoare din sistemul sanitar şi nu numai – pentru că nu e vorba doar de acesta – au fost subdimensionate. Fac referire în special la DSP-uri. Ele au fost subdimensionate ca număr de personal. Acum, într-adevăr, numărul de posturi a mai crescut în pandemie şi e normal să fie aşa, că niciodată nu poţi să ştii când ai nevoie de specialişti în domeniu.
Trebuie să fim pregătiţi şi să întărim toate aceste instituţii publice. Iată, după pandemie a venit război. Se gândea cineva că în 2022 vom avea un război la graniţele României? Deci noi trebuie, într-adevăr, să fim pregătiţi pentru orice situaţie. Şi nu este vorba de noi angajări în spaţiul public, pentru că aceste posturi erau finanţate deja, din 2019, când au fost create. Deci nu este vreo sumă suplimentară aplicată bugetului de stat. Noi încercăm, totuşi, să menţinem acei oameni care deja au dovedit competenţa lor pe posturile respective”, a precizat deputatul naţional-liberal, Luminiţa Barcari, în studio-ul emisiunii „Subiectul Zilei”, la Radio Fresh FM.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )