Titlurile de stat  TEZAUR pot fi cumpărate şi în luna ianuarie 2023

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Ialomiţa informează contribuabilii că şi în luna ianuarie 2023 pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 2, 3 ani şi dobânzi anuale de 7,35%, 7,60%, respectiv 8,00%.
Pentru creşterea atractivităţii şi încurajarea plasamentelor pe termen mai lung, dobânzile oferite pentru cele trei maturităţi au fost majorate, faţă de nivelul pieţei secundare a titlurilor de stat, cu 0,25% pentru 1 an, 0,36% pentru 2 ani şi respectiv 0,48% pentru scadenţa de 3 ani.
Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu, sunt în forma dematerializată şi pot fi cumpărate astfel: între 3 – 24 ianuarie 2023 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Pentru mai multe detalii cu privire la subscrierile online, se poate accesa Ghidul TEZAUR online şi TEZAUR online; Între 3 – 25 ianuarie 2023, titlurile pot fi procurate de la unităţile Trezoreriei Statului; între 3 – 24 ianuarie 2023 în mediul urban şi 3 – 23 ianuarie 2023 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului TEZAUR sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.
Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.
Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia vor fi publicate la secţiunea Datorie publică de pe site-ul MF şi pe site-ul www.postaromana.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )