Titlurile de stat TEZAUR, cu dobândă de până la 7,80%, pot fi cumpărate şi în luna decembrie

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Ialomiţa informează contribuabilii că şi luna aceasta, românii pot investi în titlurile de stat TEZAUR, cu maturităţi de 1, 2 ani şi dobânzi anuale de 7,65%, respectiv 7,80%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.
Titlurile de stat pot fi cumpărate până în data de 20 decembrie 2022 online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV (Spaţiul Privat Virtual). Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat TEZAUR, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. Tot până la data de 20 decembrie 2022, titlurile pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei Statului; între 5 – 19 decembrie 2022 în mediul urban; între 5 – 16 decembrie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale C.N. Poşta Română S.A.
Dobânda este anuală şi se plăteşte la datele stabilite în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. „Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri. Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. „Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice”, a precizat Liliana Ciomîrtan, purtătorul de cuvânt al AJFP Ialomiţa. Prospectul de emisiune şi orice eventuale modificări ale acestuia sunt publicate la Secțiunea Datorie publică – Titluri de stat pentru populație şi pe www.posta-romana.ro.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )