Tinerii români descoperă Agricultura 4.0 și durabilitatea în fermele modernizate

Într-un efort de a face învățământul agricol mai atractiv pentru tineri, peste 750 de elevi din 15 licee din România au avut parte de o experiență inovatoare prin granturile «Mândru să Fiu Fermier». Aceste granturi au fost oferite de World Vision România și BNP Paribas Leasing Solutions în cadrul celui de-al doilea an de parteneriat.
Obiectivul principal al proiectului este să aducă inovație în învățământul agricol, transformându-l într-o experiență captivantă pentru tineri. Granturile în valoare de 35,000 € au avut un impact semnificativ. Peste 750 de liceeni au beneficiat de lecții captivante despre Agricultura 4.0 și practici agricole durabile, deschizându-le orizonturile asupra tehnologiilor de vârf și a importanței durabilității în agricultură. Peste 30 de profesori au primit planuri de lecții interactive, încurajându-i să abordeze noile tehnologii și concepte în educația agricolă. 300 de liceeni au avut oportunitatea de a participa la 26 de vizite de studiu la 22 de ferme agricole care utilizează tehnologii moderne, cum ar fi mașini agricole cu tratamente de precizie, pivoți autonomi pentru irigare automată, stații meteo coordonate prin sateliți și tractoare de ultimă generație. Toate cele 15 licee partenere au achiziționat echipamente pentru lecții și demonstrații practice, contribuind la crearea unui mediu educațional stimulant.
Un pas important în această revoluție educativă a fost participarea a peste 50 de elevi și profesori din 15 licee agricole la un workshop despre Agricultura 4.0, desfășurat la Iași. Aici, aceștia au interacționat cu experți din domeniul agricol, au explorat tehnologii precum livada cu stupi și ferma de vaci 4.0 și au încheiat evenimentul cu o vizită la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad“ din Iași.
Un alt moment deosebit a fost vizita de studiu la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj și la ferma Cojocna. Un elev a descris experiența sa, evidențiind avansul tehnologic în practica agricolă și modul în care tehnologiile de ultimă generație sunt utilizate în tratarea animalelor și producția de lapte.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )