Tinerii absolvenţi din Ialomiţa, încurajaţi să muncească

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Ialomiţa acordă a lansat un proiect prin care acordă tinerilor absolvenţi o primă de inserţie în cuantum de 1.500 lei.

Este vorba despre absolvenţii promoţiei 2021 în vârstă de cel puţin 16 ani, care, în intervalul de 60 de zile de la absolvire, se înregistrează la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de un an. Aceştia pot beneficia, din bugetul asigurărilor pentru şomaj, de o primă de inserţie de 3 ori mai mare decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă. Valoarea indicatorului social de referinţă la această dată este de 500 lei. Proiectul are ca scop încurajarea tinerilor absolvenţi să lucreze.

Principala condiţie este aceea de a se înregistra în evidenţele AJOFM Ialomiţa în termenul de 60 de zile, iar încadrarea în muncă să aibă loc în acest interval de timp.

Prima de inserţie se va acorda în două tranşe. Prima este egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării, iar a doua, cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

De asemenea, nu pot beneficia de primă absolvenţii care, la data absolvirii studiilor, aveau raporturi de muncă sau de serviciu, absolvenţii care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani şi absolvenţii instituţiilor de învăţământ faţă de care angajatorii sunt obligaţi, prin lege, să-i încadreze în muncă.

Pentru orice relaţii suplimentare legate de condiţiile de acordare a primei de inserţie, doritorii pot merge la Agenţia locală Slobozia, cu sediul în str. Matei Basarab, bl. F1, parter, telefon 0243.230.224, sau la sediile punctelor de lucru din Urziceni, Ţăndărei şi Feteşti.

Petruţa RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )