Tenis Con Slobozia va găzdui Campionatul Tennis Europe Junior Tour 14&Under, European Summer Cups

Baza sportivă Tenis Con din municipiul Slobozia, va găzdui, în perioada 26 – 28 iunie, Campionatul European de Tenis 14&under pe echipe de fete.
Sportivi din opt țări – România, Marea Britanie, Suedia, Portugalia, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Grecia și Ucraina – se vor întrece pentru marele premiu la baza sportivă din Slobozia. Campionatul este organizat de Clubul Sportiv Satori, organizator licențiat Tennis Europe, cu sprijinul Federației Române de Tenis, Consiliului Județean Ialomița, Primăriei Slobozia, Premier Com SRL, Agro Oil Service SRL, Ampa Agri, Tenis Con SRL.
Din echipa României fac parte Alexia Ioana Tatu, Giulia Safina Popa, Maia Ilinca Burcescu, iar căpitan de echipă este Lucian Popa. Deschiderea oficială a campionatului european va avea loc duminică, 26 iunie, la ora 9.30. Toate meciurile competiționale au loc pe baza sportivă Tenis Con. Iar ceremonia de premiere se va desfășura marți, 28 iunie. Primele două echipe calificate vor participa la turneul final care se organizează, anul acesta, în Italia. Serviciile medicale pe durata turneului sunt asigurate de clinica de recuperare medicală COMO Clinic. Apa și hrana vor fi furnizate de Apa Azuga și Dr. Oetker, care va oferi 300 de pizza pentru copii și voluntari.
Într-o conferință de presă, organizată cu prilejul acestui eveniment, în sala „Europa” a Consiliului Județean (CJ) Ialomița, președintele CJ, Marian Pavel, a punctat importanța pe care o are sportul în viața copiilor, însă și pentru o bună recunoaștere a județului în domeniu. „Astăzi vorbim de un eveniment finanțat, în mare măsură, zic eu, de Consiliul Județean Ialomița. Îmi doresc de fiecare dată să avem transparență și de aceea am organizat această conferință de presă. Nu vreau ca aceste sume pe care Consiliul Județean, de fapt cetățenii, le alocă spre o anumită activitate să nu se regăsească în performanță sau măcar în activitatea sportivă. Ne dorim ca ai noștri copii să facă mișcare, să avem activitate sportivă. Din când în când ne aducem aminte de ceea ce înseamnă activitate sportivă când, mai nou, un tânăr de 17 ani ne-a făcut mândri în toată lumea. Acum ne-am adus aminte și de natație… Numai că, în momentul în care există oameni cu inițiativă, își doresc să facă ceva în zona de activitate unde ei au activat, este normal să își găsească și o sursă de finanțare. Iar când acordăm aceste finanțări, trebuie să arătăm oamenilor ce se întâmplă cu acești bani. Acest turneu, organizat sub licența Tennis Europe, de către Clubul Sportiv Satori, este deja la a cincea ediție, ultimele două fiind realizate cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Ialomița, în cadrul Programului «Promovarea sportului de performanță». Sportul este o prioritate pentru noi, echipa Consiliului Județean Ialomița, mai ales cel de performanță. Voi sprijini de fiecare dată inițiative de genul acesta, iar în planul nostru de investiții se regăsește și infrastructura de sport a județului nostru. Îndemn toți părinții să își îndrepte copiii spre practicarea unui sport, indiferent care, pentru a-și menține mintea sănătoasă într-un corp dezvoltat armonios și sănătos, după cum spuneau anticii filosofi romani. Vă invit să susținem împreună echipa României și le urez mult succes tuturor participanților!”, a declarat acesta.
Președintele CS Satori Art, Cristian Ursu, a vorbit despre cât de mult înseamnă pentru sportul din Slobozia și, implicit, din județ, organizarea acestui Campionat. „În ultimele cinci ediții, l-am avut alături pe reprezentantul bazei sportive Tenis Con, o bază de elită, organizator, de 30 de ani, de competiții în acest domeniu. Și facem ca acest turneu să aibă răsunet la nivel european, așa cum a avut cel de anul trecut. Mulțumim Tennis Europe pentru că ne-a acordat această încredere, văzând an de an ceea ce facem noi. Iar anul trecut feedback-ul pe care l-a avut faza de calificare de la campionatul european 12 ani a fost considerat mult mai bun decât finala din Franța. Anul trecut am organizat pentru 12 ani. Iar anul acesta am organizat pentru 14 ani, pentru că Eva Munteanu, sportiva CSM, era în lotul național. Din păcate, nu a prins lotul și ne pare rău pentru acest lucru. Totodată, țin să mulțumesc tuturor partenerilor, sponsorilor și președintelui CSM Unirea Slobozia, Ilie Lemnaru, pentru faptul că facem o echipă bună și aducem această competiție de succes în Slobozia.
Turnee de asemenea anvergură se organizează în patru zone: A, B, C și D, România aflându-se în zona D de calificare. Iar Slobozia se află pe harta aceasta frumoasă”, a precizat acesta.
În continuarea lui, președintele CSM Unirea Slobozia, Ilie Lemnaru, a evidențiat rezultatele bune obținute de-a lungul timpului, la care au lucrat toate părțile implicate în acest amplu proiect. „Este o onoare pentru noi să aducem acești sportivi în Slobozia. Creăm o imagine bună orașului, așa cum am încercat să fac de-a lungul timpului, și mă bucur că am reușit. Anul acesta am obținut rezultate deosebite în sport în județul Ialomița. Vorbind și de fotbal, am crescut de la an la an. Din 2019 și până acum, am progresat în fiecare an punând ceva la temelie și am ajuns, la un moment dat, să avem 10 meciuri televizate într-o lună și jumătate. De asemenea, am ajuns să avem 3.000 – 4.000 de oameni în tribună îmbrăcați în tricouri galbene și asta mă face să mă bucur că munca noastră nu este în zadar. Vă mulțumesc pentru tot și pentru faptul că CSM Unirea Slobozia este din nou organizator la acest eveniment sportiv de nivel european”, a menționat președintele CSM Slobozia.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )