TenarisSilcotub a oferit 260 de burse elevilor din şase licee tehnice din România în anul şcolar 2021-2022

Ca parte din strategia sa de susţinere a învăţământului tehnic, TenarisSilcotub a oferit în anul şcolar 2021-2022, 260 de burse elevilor din 6 licee tehnice din România. Sprijinul financiar oferit elevilor se adaugă investiţiilor realizate de companie de-a lungul anilor, incluzând dotarea cu laboratoare a liceelor tehnice partenere, programe de instruire pentru profesori, programe de consiliere vocaţională şi practică pentru elevi, cu implicarea specialiştilor companiei.
Programul Bursele TenarisSilcotub pentru liceele tehnice, ajuns în acest an la cea de-a şasea ediţie, constituie o componentă importantă a parteneriatului cu şase licee tehnice din comunităţile în care compania îşi desfăşoară activitatea. Cei 260 de elevi beneficiari ai programului Bursele TenarisSilcotub provin din judeţul Sălaj (colegiile tehnice „Alesandru Papiu Ilarian” Zalău şi „Iuliu Maniu” din Şimleu Silvaniei, alături de liceele tehnologice „Octavian Goga” din Jibou şi „Mihai Viteazu” din Zalău), Călăraşi (Liceul Danubius) şi Câmpina (Liceul Energetic).
Fiecare elev a primit o bursă în valoare de 2.000 de lei, după un proces de selecţie temeinic, proces în care au contat atât rezultatele şcolare, cât şi competenţele tinerilor liceeni.
„Programul de burse TenarisSilcotub, deja un program cu tradiţie, validează prin procesul de selecţie capacitatea elevilor de a rezolva probleme diferite faţă de cele cu care sunt obişnuiţi la şcoală, cum sunt cele de logică, stimulând procesul de autocunoaştere. Bursa TenarisSilcotub deschide orizonturi şi expune la experienţe noi liceeni dornici să urmeze o carieră tehnică. Credem că expunerea la meserii tehnice şi înţelegerea profesiilor actuale, poate duce pe viitor la creşterea atractivităţii sectoarelor industriale în rândul liceenilor’’ a precizat Codruţa Hodrea, manager Relaţia cu Comunitatea, TenarisSilcotub.
Dacă prima ediţie a programului, din anul şcolar 2015-2016, a avut 162 de beneficiari din patru licee tehnice, în cea de-a şasea ediţie 260 de elevi din şase licee tehnice au primit bursele oferite de TenarisSilcotub. În aceşti şase ani, compania a susţinut, pe calea învăţământului tehnic, peste 1.100 de elevi de liceu, unii dintre ei alegând să devină angajaţi ai TenarisSilcotub.
Bursierii din acest an au fost sărbătoriţi în cadrul unor evenimente de decernare a burselor, în Zalău, Călăraşi şi Câmpina, în care reprezentanţii TenarisSilcotub au recunoscut eforturile elevilor bursieri şi implicarea cadrelor didactice.
De asemenea, au avut loc discuţii deschise despre profesie şi carieră cu manageri, ingineri, specialişti din cadrul companiei pentru a aduce elevii mai aproape de realitatea industrială. În plus, a fost organizat un atelier de design thinking, care a avut rolul de a ajuta liceenii să înţeleagă importanţa muncii în echipă, relevanţa fiecărui coechipier, care îi este responsabilitatea şi cum munca împreună poate da naştere la idei aplicabile. „A fost o experienţă foarte bună. Din banii de bursă mi-am cumpărat elemente didactice, scule specifice domeniului mecanic studiat în liceu. Dacă ai medie bună şi eşti pasionat de domeniu, poţi să primeşti această bursă. Am învăţat multe lucruri pe parte de comunicare, am avut parte de internship-uri. Toate acestea mă vor ajuta, cu siguranţă, pe viitor”, a spus Lorand Janos, elev la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian din Zalău, bursier TenarisSilcotub în ultimii doi ani. „Am primit informaţii detaliate şi am avut toate condiţiile pentru a putea ieşi din program cu experienţă în domeniu, cu cunoştinţe de calitate, cu perspectiva unui posibil loc de muncă”, a menţionat Vlad, elev la liceul Danubius din Călăraşi. „Pentru mine a fost o experienţă nouă foarte plăcută şi am avut multe lucruri de învăţat. Sunt recunoscătoare că am reuşit să iau această bursă. La început nu mi-a venit să cred că cineva mi-ar da bursă doar pentru că am medie mare. Însă, în scurt timp, am realizat că programul este unul extrem de serios şi compania se implică cu adevărat. Mi-a plăcut enorm vizita la TenarisSilcotub. Am fost foarte bine primiţi, turul a fost ceva nou, fiindcă nu mai văzusem aşa ceva niciodată. Angajaţii companiei, care ne-au însoţit, au fost foarte drăguţi şi ne-au răspuns la toate întrebările. După vizită am povestit tuturor despre experienţa de care am avut parte. Implicarea celor din companie m-a impresionat foarte mult, la fel şi programul în sine, fiindcă promovează atât învăţatul, cât şi domeniul acesta de activitate”, a subliniat Ioana, elevă la Liceul Energetic din Câmpina.
În fiecare an, elevii care au beneficiat de burse, au avut oportunitatea să înţeleagă că excelenţa industrială se poate obţine doar cu profesionişti pasionaţi de meseria pe care o practică. Prin parteneriatul cu cele 6 licee tehnice, liceenii care studiază specializări tehnice au avut parte şi de practică industrială, cursuri specifice pe partea de siguranţă, mediu, vizite în fabrică dedicate pentru elevi şi cadre didactice.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )