Ştefan Ţintă a fost reales ca lider al PSD Slobozia!

Social democraţii slobozeni l-au reales, zilele acestea, pe Ştefan Ţintă ca lider al Organizaţiei Locale a PSD Slobozia. Evenimentul a avut loc, mai exact, joi, 6 octombrie, în Sala Europa a Consiliului Judeţean Ialomiţa, la acesta participând Marian Pavel (preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Ialomiţa), deputatul Ştefan Muşoiu; Alexandru Potor (administratorul public al judeţului Ialomiţa); Gabriel Muşat (viceprimarul municipiului Slobozia); Ştefan Ţintă (preşedintele PSD Slobozia); peste 250 de delegaţi şi alte persoane interesate de importantul moment. Asta, mai puţin reprezentanţii mas mediei, care au avut posibilitatea să asiste doar la discursuri, fiindcă alegerile propriu zise s-au ţinut cu uşile închise. Însă, la final, a fost organizată şi o conferinţă de presă, ocazie cu care ziariştii au putut afla rezultatele şi pune diverse întrebări.
Din cele informate de către liderul reconfirmat, conducerea Organizaţiei Municipale PSD Slobozia are în componenţă pe dumnealui, ca preşedinte, pe Gabriel Muşat (secretar), Alexandru Potor (prim vicepreşedinte); 9 vicepreşedinţi, 8 membri în Birou şi 3 preşedinţi de organizaţie (care fac parte de drept prin statut, în cadrul organizaţiei locale). În total, echipa este alcătuită din 23 de persoane. Candidatura lui Ştefan Ţintă a fost unică, deşi potenţialii contracandidaţi au avut posibilitatea, pe parcursul a 6 zile, să se înscrie în bătălia pentru şefia organizaţiei. Încrederea de care are parte, în rândul organizaţiei, Ştefan Ţintă vine ca urmare a activităţii desfăşurate în ultimii doi ani şi jumătate. Printre altele, la conferinţă i-a fost alături şi Adrian Mocioniu care a primit destule aplauze din partea foştilor colegi de partid. „Avem un obiectiv principal, pe care l-am comunicat şi colegilor mei, la conferinţa de alegeri: acela de a câştiga Primăria Municipiului Slobozia în 2024. Nu hotărăsc eu candidatul partidului şi nici domnul preşedinte Marian Pavel. Candidatul va fi anunţat în 2024. Se vor face tot felul de teste, sondaje şi va fi desemnat cel mai bun candidat… Adrian Mocioniu este prietenul meu şi, din punctul meu de vedere, dacă vrea să se întoarcă la PSD uşa este deschisă. Mi se pare îmbucurător că l-a aplaudat sala. Nu ştiu dacă se întoarce. Uşa este deschisă pentru toţi colegii care au plecat din PSD. Noi trebuie să strângem rândurile pentru a ne atinge obiectivul din 2024. Nu facem un obiectiv însă din asta. Nu încercăm să aducem înapoi oamenii care au plecat din PSD. Dacă dumnealor îşi doresc şi consideră că trebuie să se întoarcă acasă, atunci vor fi primiţi”, a punctat Ştefan Ţintă.

„De-a lungul timpului am avut o colaborare destul de frumoasă şi fructuoasă cu PSD”

Printre invitaţii care au intervenit cu discursuri s-au numărat şi reprezentanţii Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Filiala Ialomiţa. Aceştia au avut numai cuvinte de laudă faţă de colegii lor de la PSD cu care au un acord politic. „Întotdeauna am fost impresionat de modul extraordinar de eficient de mobilizare pe care îl are PSD. Şi nu doar de mobilizare, ci şi de exprimare a unui interes aparte, deosebit faţă de cei care din păcate, reprezintă – aşa cum reiese din toate documentele oficiale la nivel naţional şi european – un grup vulnerabil, nu doar din perspectiva realităţilor socio-economice, ci şi a apartenenţei etnice. Este un caz unic la nivel naţional, respectiv european, ca o etnie să fie considerată grup vulnerabil din această perspectivă. Reprezint în primul rând etnia pe care mi-am asumat-o, minoritatea romă. Sunt alături de preşedintele Organizaţiei Partida Romilor şi întotdeauna nu am ezitat să lansez recomandarea de a se înţelege cu adevărat nevoile pe care această minoritate le are, în primul rând speranţe şi aşteptări. Constatăm că de foarte mult timp afinitatea pe care romii, în general, o aspiră faţă de PSD are la bază de fapt interesul pe care organizaţia dumneavoastră, prin conducerile ce s-au succedat, o manifestă faţă de această realitate. Inevitabil, în ceea ce priveşte etnia romă, din perspectiva vulnerabilităţii avute, este firesc să se orienteze către o coordonată de centru stânga a scenei politice româneşti şi implicit judeţene. Sunt convins că prin echipa minunată aleasă azi, va exista o afinitate care se va exprima şi printr-o colaborare în mod direct…Întotdeauna am găsit deschidere şi înţelegere la oamenii minunaţi din conducerea organizaţiei PSD Ialomiţa”, a precizat prof. Ion Sandu (inspector şcolar în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Ialomiţa).
La rândul lui, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, Filiala Ialomiţa, Leonida Mandache a scos în evidenţă buna colaborare şi înţelegerea pe care, întotdeauna, romii au găsit-o la conducerea judeţului. „Reprezint organizaţia romă a judeţului Ialomiţa, una destul de compactă. Avem peste 26 de comunităţi în judeţul Ialomiţa, cu peste 30.000 cetăţeni de etnie romă. Eu, în calitate de reprezentant al comunităţilor de romi şi consilier judeţean, de-a lungul timpului am avut o colaborare destul de frumoasă şi fructuoasă cu PSD, partidul brand al politicii ialomiţene. Întotdeauna mi-a plăcut să-l cataloghez brand, pentru că ceea ce a înfăptuit PSD în ultimii 30 de ani, nu au făcut alte partide toate la un loc. Atunci, este normal să ne mândrim cu aceşti oameni care reprezintă PSD. Cu mare parte dintre ei am plecat la drum la o vârstă fragedă, de prin anul 2000, când eram la cabinetul prefectului Marian Bălan. Cu domnul preşedinte Marian Pavel, domnul prefect şi mulţi alţi colegi, am plecat cu toţii la drum şi iată că prin trecerea timpului, am ajuns să reprezentăm câte ceva…Eu am fost întotdeauna lângă PSD. Etnia noastră, în mare parte, a fost de centru stânga, mai mult spre stânga şi atunci noi n-o să putem să ne schimbăm decât probabil de haine. Dar, în mare parte, vom colabora şi ne vom aduce aportul la ceea ce face PSD…Încă o dată, mulţumesc conducerii PSD şi domnule Ţintă vă urez baftă”, a subliniat Leonida Mandache.

PSD Slobozia are cea mai bună echipă de conducere!

Deputatul Ştefan Muşoiu apreciază că PSD Slobozia are cea mai bună echipă de conducere. Şi, asta face ca, peste doi ani, la alegerile locale, să fie mari şanse să ajungă un social democrat în fotoliul de primar. „În curând, Slobozia va avea şi cea mai bună conducere a Primăriei. Totul ţine de alegerile bune pe care fiecare dintre noi trebuie să le facem la momentul oportun. Iar colegii din Organizaţia PSD Slobozia au decis că seriozitatea, eforturile susţinute, spiritul de echipă manifestat ani la rândul, calităţile de lider şi de bun organizator îl recomandă, în continuare, pe Ştefan Ţintă pentru funcţia de preşedinte. De aceeaşi susţinere generală, concretizată prin vot, s-a bucurat şi Alexandru Potor, prim – vicepreşedinte al Organizaţiei PSD Slobozia. Sunt convins că ei vor fi echipa câştigătoare nu doar pentru noi, cei de la PSD, ci pentru toţi locuitorii Sloboziei”, a declarat deputatul social democrat.

„PSD Ialomiţa trebuie să rămână principala forţă politică din judeţ”

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Ialomiţa, Marian Pavel este mulţumit de modul în care s-a derulat evenimentul şi se pregăteşte pentru conferinţa de alegeri la judeţ. Întrebat de jurnalişti de membrii noi care au venit în ultimii ani în partid, acesta a spus că a făcut o analiză la nivel de judeţ, pentru a vedea situaţia reală. „În momentul de faţă sunt vreo 600 membri în plus la nivelul judeţului. Avem vreo 5.600 membri la ora actuală, cu cotizaţia plătită. Am reintrodus toţi membrii de partid în baza de date, pentru că asta ni s-a cerut de la nivel naţional. Nu ştiu dacă cei care au intrat în partid la noi au mai activat şi în alte partide politice, nu am făcut o analiză. Este posibil ca o parte dintre ei să mai fi fost şi la alte partide. Dar nume sonore de la alte partide politice nu avem. Nici un primar de la PNL nu poate să treacă la PSD pentru că îşi pierde mandatul. Dar pot să spun că avem printre noii membri de partid pe primarul de la Moviliţa care a câştigat alegerile ca şi independent. Şi, probabil, pe primăriţa de la Gheorghe Lazăr care a fost dată afară de către cei de la ALDE. Marinică Cazacu nu este încă înscris în PSD. Ideea este că PSD Ialomiţa trebuie să rămână principala forţă politică din judeţ, să păstrăm aceeaşi distanţă ca procent, de minim 20%, faţă de următorul partid, să ne gestionăm atât de bine resursa umană, astfel încât să găsim cei mai buni potenţiali candidaţi pentru fiecare Primărie. Am spus şi o spun de fiecare dată că nu noi ne ducem şi stabilim cine sunt candidaţii în localităţile din judeţul Ialomiţa, ci încercăm să avem un dialog permanent şi util cu cetăţenii. Ei ne pot arăta care ar fi cel mai potrivit să candideze pentru portofoliul de primar. Că, noi putem să ne ducem cu cineva şi el să nu confirme nici 10-15%”, a specificat Marian Pavel.
O altă întrebare s-a referit la situaţia lui Marian Neacşu şi Victor Moraru. Anume dacă mai există vreun loc în organizaţia PSD pentru ei. Preşedintele Marian Pavel a răspuns că Marian Neacşu este membru PSD la organizaţia Sector 3 Ilfov. În ce îl priveşte pe Victor Moraru, nu a discutat cu el, dar o va purta pe viitor.
Referitor la conferinţa judeţeană, Marian Pavel nu crede că va candida cineva pentru funcţia pe care o deţine, dar nici nu exclude posibilitatea. „Nu cred că va candida nimeni, dar nu exclud varianta. Săptămâna viitoare vom avea un CEx în care se vor stabili nişte date tehnice despre conferinţa judeţeană care va avea loc tot în Sala Europa, în 21 octombrie. Capacitatea este de 280 de locuri, mai avem, câteva scaune şi eu zic că vom reuşi să avem undeva la 350-400 delegaţi. Invitaţi de la centru vor fi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, Paul Stănescu (secretarul general), Robert Cazanciuc şi alţii…Nu exclud noi alianţe. În politică nu spui nu niciodată. Astăzi noi suntem în alianţă cu PNL în CL şi CJ. Nu exclud posibilitatea de a face alianţe cu orice partid politic care are dorinţa de a realiza lucruri bune într-o localitate sau alta. Pe noi ne interesează doar să dezvoltăm judeţul Ialomiţa. Noi nu am transformat Primăria Slobozia şi Consiliul Local într-un teatru de bătălie, pentru că ne-am dorit ca acest judeţ şi oraş să se dezvolte şi să avem şansa la finanţare. Consilierii noştri locali nu s-au împotrivit la niciunul dintre proiectele de investiţii care au fost bine justificate”, a mai adăugat preşedintele PSD Ialomiţa.

Mihaela DUMITRU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )