Stadiul accesării fondurilor europene la DSVSA Ialomiţa

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Ialomiţa informează finalizarea celor două contracte de finanţare cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Naţional de Dezvoltarea Rurală (PNDR),  Submăsura 5.1 „Sprijin pentru investiţii în acţiuni preventive menite să reducă consecinţele dezastrelor naturale, evenimentelor adverse şi evenimentelor catastrofale”.

Este vorba de un program finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României, prin Fondul European Agricol, pentru Dezvoltare Rurală, având ca obiect: „Echipamente pentru buna desfăşurare a activităţii de încercare în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară, pe termen lung, conform Programelor Naţionale de supraveghere şi Control a Bolilor Cofinanţate la Animale (Pestă Porcină Africană). Valoarea totală eligibilă fără TVA a contractului – 99.990,00 euro, din care finanţare europeană – 80%, finanţare naţională 20%. Proiectul a fost finalizat în procent de 100%, nu au fost aplicate penalităţi şi nici corecţii financiare; „Echipamente necesare realizării analizelor în cadrul Laboratorului de Biologie Moleculară pentru Pestă Porcină Africană”. Valoarea totală eligibilă fără TVA a contractului – 100.000,00 euro, din care finanţare europeană – 80%, finanţare naţională – 20%. Proiectul a fost finalizat în procent de 100%, nu au fost aplicate penalităţi şi nici corecţii financiare.

De asemenea, în data de 29.06.2021, a fost semnat al treilea contract de finanţare având ca obiect „Mijloc specializat de transport probe”. Valoarea totală eligibilă, fără TVA, a contractului este de 37.600,00 euro, din care finanţare europeană 80%, finanţare naţională 20%. Perioada de implementare este de 24 de luni de la semnarea contractului.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )