Spațiul Privat Virtual are două milioane de utilizatori

Două milioane de contribuabili sunt înregistrați, în prezent, în Spațiul Privat Virtual (SPV), un serviciu gratuit, disponibil 24 din 24 de ore, 7 din 7 zile, prin intermediul căruia se pot depune declarații sau cereri, solicita documente sau verifica situația fiscală proprie etc. Transmiterea documentelor prin mediul electronic economisește atât resursele contribuabililor, cât și cele ale administrației fiscale.
Înregistrarea în SPV a devenit obligatorie, începând cu 1 martie, pentru transmiterea cererilor, înscrisurilor sau a oricăror altor documente către organele fiscale, de către contribuabilii care desfăşoară activităţi economice într-o formă de activitate autorizată. Această obligativitate revine persoanelor juridice, asocierilor și altor entități fără personalitate juridică, persoanelor fizice care desfășoară o profesie liberală sau exercită o activitate economică în mod independent ca persoane fizice autorizate, întreprinderilor individuale și întreprinderilor familiale. Persoanele fizice sau juridice care dețin certificate digitale calificate, pot solicita înregistrarea ca utilizatori SPV pe baza acestora. Persoanele fizice care nu dețin un astfel de certificat pot solicita înregistrarea pe bază de nume de utilizator și parolă.
Informații suplimentare cu privire la înrolarea în SPV se pot obține: accesând portalul ANAF, la secțiunea „Servicii Online”; vizionând materialele informative publicate pe www.youtube.com (pentru persoane juridice, pe baza certificatelor digitale – https://www.youtube.com/watch?v=SHXWtBP4jf4&t=3s și pentru persoane fizice, cu nume de utilizator și parolă – https://www.youtube.com/watch?v=XFQ9KJrI5v0; telefonic, apelând Call Center-ul ANAF la nr. 031.403.91.60.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )