Social democraţii călărăşeni se pregătesc intens pentru alegerile locale din 9 iunie

În cadrul unei recente conferinţe de presă, Vasile Iliuţă (preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi) a venit cu o serie de noutăţi, apărute pe scena politică locală. Căci, social democraţii călărăşeni se pregătesc intens de campania electorală ce va urma în vederea alegerilor din 9 iunie 2024.
Astfel, liderul a anunţat înscrierea lui Ovidiu Gurlui pentru candidatura de primar la comuna Belciugatele. În prezent, acesta este secretar al oraşului Fundulea, urmând ca înainte cu o lună de zile, să se suspende din funcţie şi să se înscrie în PSD, pentru a candida la fotoliul de primar al comunei Belciugatele. „Domnul primar Mihai Gurlui nu va mai candida pentru un nou mandat. De aceea, am ajuns printr-o negociere la soluţia ca Ovidiu Gurlui să fie candidatul nostru pentru Primăria comunei Belciugatele. Un alt lucru pe care vreau să îl aduc în atenţie este aprobarea, de către Consiliul Politic Judeţean, candidaţilor pentru aproape toate comunele. Primarii au fost reconfirmaţi, iar în localităţile unde avem preşedinţi, s-a decis ca aceştia să se înscrie în competiţia pentru câştigarea fotoliului de primar. Mai sunt doar două localităţi unde nu s-a decis candidatul, respectiv comuna Plătăreşti şi Ştefan cel Mare. Vom face nişte sondaje de opinie pentru a găsi cei mai buni candidaţi”, a precizat preşedintele Vasile Iliuţă, invitându-l, apoi, pe Mihai Gurlui să vorbească despre decizia de a se retrage din competiţia pentru un nou mandat de primar al comunei Belciugatele. „Vreau să fac un anunţ important, zic eu, pentru toată lumea. Anunţ public că nu intenţionez să mai candidez pentru funcţia de primar al comunei Belciugatele. Este o decizie pe care am luat-o destul de greu, bineînţeles, fiindcă pe toată lumea miră acest lucru, că nu mai candidez. O fac din motive strict personale, nu de apartenenţă politică sau altceva. Nu vreau să le dezvolt, nici să mă lamentez în faţa nimănui. Acesta este şi motivul pentru care fratele meu, Ovidiu Gurlui, a înţeles să continue ceea ce eu am început în comuna Belciugatele. De ce vrea să candideze alături de PSD şi nu din partea PNL, partidul din care eu fac parte? Pentru că în cei peste 25 de ani, fratele meu a lucrat în administraţii ale social democraţilor. Eu i-am propus să intre în PNL, însă e alegerea lui cum înţelege să candideze pe viitor. Sper să ducă la îndeplinire toate proiectele pe care eu le-am început şi să facă şi altele noi, în beneficiul comunităţii de unde amândoi provenim”, a subliniat Mihai Gurlui, specificând că, fireşte, îl va susţine pe fratele său. Şi, în ce îl priveşte, nu va mai candida nici măcar ca şi consilier. Se retrage definitiv din administraţia publică locală. În situaţia în care PNL îl vor menţine ca membru de partid, Mihai Gurlui este deschis să-i ajute în continuare, dacă au nevoie, ca avocat, dar din Bucureşti.

„Ideal pentru mine ar fi fost o alianţă pe plan local, între PSD şi PNL”

La rândul lui, Ovidiu Gurlui a explicat motivele ce l-au determinat să accepte candidatura de primar al comunei Belciugatele. „Sunt secretar al oraşului Fundulea de peste 20 de ani. Înainte de a fi secretar la Fundulea, am activat şi la Prefectura Judeţului Călăraşi câţiva ani. Ideal pentru mine ar fi fost o alianţă pe plan local, între PSD şi PNL, aşa cum este în prezent la nivel guvernamental. Ştiind că fratele meu nu mai doreşte să continue să candideze pentru următorul mandat, am avut o discuţie de genul: proiectele începute vor rămâne să le finalizeze altcineva. Cunosc foarte bine modul în care s-a implicat în aceste proiecte. Chiar cu amănunte, căci de multe ori ne ajutăm în problemele administrative. Şi atunci, m-am hotărât că trebuie ca eu să fiu candidatul la alegerile locale. Însă, i-am explicat că eu de peste 20 de ani am lucrat cu administraţii social democrate. Bineînţeles că mi-a propus să mă înscriu în partidul din care face parte, dar am refuzat. I-am spus că nu pot face acest lucru, pentru că cel mai bine cunosc oamenii de la PSD şi am lucrat bine cu administraţiile social democrate. Ca atare, i-am propus să mă sprijine, chiar dacă eu candidez de la un alt partid. Căci, vreau să duc la bun sfârşit toate proiectele începute”, a adăugat Ovidiu Gurlui, candidatul PSD pentru Primăria comunei Belciugatele.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )