Social democraţii călărăşeni îşi vor alege noua conducere pe 14 septembrie

Social democraţii călărăşeni sunt în plină campanie de alegeri în organizaţia judeţeană. Doar zece filiale mai au de ales echipa de conducere, campania preconizându-se a se încheia joi, 25 august 2022.
Astfel a informat, în cadrul ultimei conferinţe de presă, Ion Samoilă (secretarul executiv al Organizaţiei Judeţene PSD Călăraşi). „Vom strânge toate procesele verbale, din organizaţii, urmând ca până la finele lunii, fiecare din cei care vor să candideze pentru o funcţie la nivel judeţean, să-şi depună intenţia de candidatură. Mai avem de trecut două etape până la conferinţa judeţeană de alegeri. Pe 4 septembrie va avea loc conferinţa municipală de alegeri la Olteniţa şi pe 7 septembrie la Călăraşi. Conferinţa judeţeană de alegeri va avea loc pe 14 septembrie. Am discutat cu conducerea centrală care ne-a dat asigurări că la conferinţa judeţeană va fi prezent preşedintele partidului, Marcel Ciolacu şi secretarul general Paul Stănescu. A rămas să ne comunice dacă la celelalte două conferinţe – Olteniţa şi municipiul Călăraşi – vor participa vreun vicepreşedinte sau ministru”, a precizat Ion Samoilă, specificând că până la conferinţa judeţeană va fi convocat un Birou Permanent, care va analiza solicitările depuse pentru funcţiile la nivel judeţean. Atunci se va verifica dacă sunt îndeplinite toate condiţiile de candidatură ale fiecărui solicitant, în parte. Important este că, potrivit statutului, orice membru de partid poate să candideze, să fie ales sau să aleagă, după o vechime de trei luni de zile. Statul a fost modificat, înainte condiţia fiind de minim un an. Fireşte că mai sunt şi alte criterii, nu doar vechimea în partid, ci şi calităţile. „Deocamdată nu este vreo listă stabilită cu cei care doresc să candideze…Legat de primari… e această efervescenţă. Acum eu nu vreau să comentez de ce pleacă primarii de la PNL. Nu vreau să discut despre conducerea PNL. Probabil că acolo sunt nişte lucruri care nu se întâmplă…eu ştiu, nu se simt ajutaţi primarii. Nu se simt băgaţi în seamă. Fiecare primar candidează şi vrea să demonstreze că a fost ales şi pune în aplicare proiectele pe care le-a propus. Probabil că nu sunt ajutaţi suficient şi au dorinţa de a pleca, având în vedere că noi ne-am ţinut de cuvânt faţă de primarii noştri…Din ce ştiu, aşa de la bursa zvonurilor, mai sunt câţiva primari care doresc să se alăture PSD. Oricum, noi vom face o analiză la zi. Noi ne propunem în continuare să câştigăm toate alegerile din 2024 şi asta nu se poate întâmpla decât dacă ai o armată bine închegată”, a mai adăugat secretarul executiv al PSD Călăraşi.
La rândul lui, Vasile Iliuţă (preşedintele PSD Călăraşi, ce şi-a anunţat deja candidatura pentru un nou mandat la şefia partidului) este mulţumit de modul în care se desfăşoară procesul de alegeri în teritoriu. „PSD se menţine în topul preferinţelor alegătorilor, suntem echipa aproape de oameni şi de problemele lor. Sunt mândru de ceea ce am realizat în ultimele săptămâni de maraton al alegerilor interne. Sunt 45 de localităţi unde am confirmat conduceri de partid sau unde am ales altele noi… Este o bucurie să ne reîntâlnim şi să ducem mai departe mesajul PSD, cel de unitate, siguranţă a traiului şi solidaritate. Alegerile interne ale PSD Călăraşi îmi dau ocazia să întâlnesc cei mai frumoşi oameni, valoroşi în sânul comunităţii lor. Este echipa cu care ieşim în bătăliile electorale viitoare şi cu care vom câştiga în 2024. Cred că până la finalul lunii august vom avea peste tot organizaţiile locale închegate. Mă refer atât la preşedinţii acestora, cât şi la celelalte structuri ale PSD: Organizaţia Femeilor Social Democrate, Tineretul Social Democrat şi Organizaţia Pensionarilor Social Democraţi”, a punctat preşedintele PSD Călăraşi.

Mihaela DUMITRU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )