Situația Recensământului Populației și Locuințelor, Runda 2021, la nivelul județului Ialomița

În perioada 31 mai – 31 iulie se desfășoară, în județul Ialomița, a treia etapă a Recensământului Populației și Locuințelor. Este etapa în care recenzorii intră în teren și colectează prin interviu față-în-față cu ajutorul tabletei înregistrările individuale, pentru acele persoane ce nu s-au autorecenzat online.
La nivelul județului Ialomița au fost constituite 272 sectoare în cele 66 UAT-uri, 56 dintre acestea fiind în municipiul Slobozia. Până la data de 24 iulie s-au recenzat 232.642 de persoane (prin cele două metode CAWI și CAPI), reprezentând un procent de 94,4% din populația rezidentă țintă la 1 decembrie 2021 estimată de Institutul Național de Statistică (INS). Pe medii, situația recenzării se prezintă astfel: în mediul urban au fost recenzate 93.338 persoane (40.1%), iar în mediul rural au fost recenzate 139.304 persoane (59.9%).
Participarea la recensământ este obligatorie conform OUG nr. 19/2020 (art.42) și reprezintă o îndatorire cetățenească având drept scop determinarea populației rezidente pentru fiecare unitate administrativ teritorială a județului Ialomița. Datele colectate prin intermediul recensământului vor fi folosite strict în scop statistic și nu în scop fiscal, de taxare sau în justiție.
În situația în care recenzorul nu poate contacta cetățeanul la domiciliu la momentul vizitei, acesta din urmă va găsi un bilet cu datele de contact ale persoanei trimise pe teren. Astfel, vor stabili împreună data și intervalul orar când se poate realiza interviul. Reprezentanții Direcției Județene de Statistică Ialomița reamintesc locuitorilor rezidenți din județ că termenul final al recensământului este 31 iulie. RPL2021 este primul recensământ din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor se desfășoară cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor. România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989. Pentru informații detaliate privind desfășurarea RPL2021, cetățenii pot consulta www.recensamantromania.ro.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )