Situaţia inspecţiilor fiscale şi a sumelor stabilite suplimentar în luna august 2022

Inspectorii Activităţii de Inspecţie Fiscală, din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP)Ialomiţa au efectuat, în luna august 2022, controale la contribuabili persoane fizice şi juridice.
În total, inspectorii au efectuat 32 inspecţii fiscale (finalizate), din care 19 la contribuabili persoane juridice şi 13 la contribuabili persoane fizice; 16 controale inopinate (12 la contribuabili persoane juridice şi 4 la contribuabili persoane fizice. Au fost stabilite obligaţii suplimentare, în cuantum de 1.901,21 mii lei, din care 1.763,04 mii lei la contribuabili persoane juridice şi 138,17 mii lei la contribuabili persoane fizice. Din punct de vedere al ponderii impozitelor în totalul obligaţiilor suplimentare stabilite, sumele din TVA deţin o pondere de 78,48%, iar impozitul pe profit – 17,40%.
Principalele acţiuni în care au fost implicate structurile de inspecţie fiscală în luna iulie 2022 au fost: controale inopinate pentru creşterea gradului de conformare voluntară la declarare şi plată a obligaţiilor fiscale de către contribuabili; inspecţii fiscale din proprie iniţiativă efectuate la contribuabili persoane juridice şi persoane fizice, care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, a corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor de către contribuabili; verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare şi a situaţiilor de fapt aferente; inspecţii fiscale efectuate în vederea soluţionării în termen a deconturilor de TVA cu opţiune de rambursare primite pentru control anticipat.

Mihaela DUMITRU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )