„Singura realizare a Guvernului Ciucă: salvarea pensiilor speciale”

USR lansează Cartea neagră a guvernării Ciucă. Singura realizare a Guvernului Ciucă este salvarea pensiilor speciale. Cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani, grevă generală în Educaţie şi alte proteste în pregătire, ratarea aderării la spaţiul Schengen, PNRR întârziat şi pensii speciale intacte. Acestea sunt câteva dintre „realizările” Guvernului Ciucă. Cătălin Drulă, preşedintele USR, a prezentat, zilele acestea, o nouă ediţie a Cărţii negre a guvernării PSD-PNL – Bilanţul Guvernului Ciucă, înainte de producerea rocadei şi preluarea funcţiei de prim-ministru de către liderul PSD Marcel Ciolacu.
„Suntem la finalul primei părţi dintr-un film de groază care se numeşte «Guvernarea PSD-PNL». Înţelegem că mâine se încheie partea numită «Nicolae Ciucă» şi începe episodul «Marcel Ciolacu». Premierul Ciucă va intra probabil în istorie ca având cel mai dezastruos mandat de premier de după Revoluţie. Guvernarea PSD-PNL nu ar fi fost posibilă fără patronul Klaus Werner Iohannis, cel care a adus PSD la guvernare, cel care a distrus PNL şi l-a făcut o remorcă la PSD, cel care a oprit modernizarea României, cel care a eşuat în mod catastrofal în proiectul «România Educată», cel care a trădat România. Klaus Iohannis este marele trădător al României şi patronul acestei guvernări”, a declarat joi, 25 mai 2023, Cătălin Drulă. Între timp, coaliţia a anunţat că Nicolae Ciucă nu îşi va depune mandatul până la clarificarea situaţiei cu greva profesorilor.
Useriştii subliniază că, în urma guvernării PSD-PNL rămân cele mai mari scumpiri din ultimii 20 de ani – inflaţie de 20% la alimente -, dublarea ratelor românilor, o gaură la bugetul de stat de cel puţin 30 de miliarde de lei, o economie frânată, un curs euro care a făcut trei recorduri succesive săptămâna trecută. În plan extern, guvernarea PSD-PNL se poate lăuda cu cea mai mare ratare din ultimii 20 de ani: ratarea aderării la spaţiul Schengen. „Cifrele economice ale acestei guvernări sunt dezastruoase şi ele au impact direct în buzunarul oamenilor. De aceea avem profesori în stradă astăzi, de aceea se pregătesc să iasă alte categorii. De aceea există o nemulţumire colosală în societatea românească: aproape 4 din 5 români cred că România merge într-o direcţie greşită și s-au săturat de această guvernare. Singura realizare a Guvernului PSD-PNL: salvarea pensiilor speciale. Nicolae Ciucă pleacă din mandat cu pensia specială de 18.000 de lei intactă. S-a luptat cu dinţii şi cu ghearele să îşi păstreze această pensie, să păstreze în România sfidarea, nesimţirea şi privilegiul”, a adăugat preşedintele USR.
Liderul opoziţiei a punctat, totodată, că este momentul cel mai de jos al mandatului dezastruos de 9 ani al preşedintelui Iohannis. Momentul în care va da din nou, a patra oară, mandatul către PSD să continue acest film de groază numit guvernarea PNL-PSD. Pentru cei interesaţi să afle mai multe, USR a publicat în spaţiul online Cartea neagră a guvernării PSD-PNL – Bilanţul Guvernului Ciucă, la adresa: https://usr.ro/wp-content/uploads/2023/05/Cartea-neagra-a-guvernarii-PSD-PNL.pdf.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )