Simularea Evaluării Naționale 2024 în Ialomița: testarea cunoștințelor și adaptarea la atmosfera examenelor

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a emis un comunicat de presă referitor la desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a. Scopul principal al acestei simulări este de a-i obișnui pe elevi cu atmosfera de examen și de a testa nivelul lor de pregătire înaintea probelor din vară.
Astfel, în perioada 5-6 februarie 2024, elevii claselor a VIII-a din județul Ialomița au susținut simulările pentru examenul de Evaluare Națională. Procesul de evaluare a debutat pe 5 februarie cu proba de Limba și Literatura Română, continuând pe 6 martie cu proba de Matematică. Pentru rezolvarea subiectelor, elevilor le-au fost alocate două ore.
La nivelul județului Ialomița, simularea Evaluării Naționale s-a desfășurat în 78 de unități școlare, implicând un total de 4253 de elevi înscriși. Participarea acestora la probele simulării a fost înregistrată astfel: la proba de Limba și Literatura Română, au fost prezenți 2205 elevi și 149 au fost absenți, iar la proba de Matematică, s-au prezentat 2048 elevi, în timp ce 157 au fost declarați absenți. Notabil, niciun elev nu a fost eliminat din probe. Rezultatele obținute în cadrul simulărilor nu pot fi contestate și nu se reflectă în catalogul școlar. Cu toate acestea, în cazul în care elevul sau părintele/tutorele dorește contestarea, aceasta poate fi realizată prin depunerea unei cereri scrise. Conform procedurilor publicate de Ministerul Educației, rezultatele nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, dar sunt comunicate elevilor. Ele sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale, dezbateri la nivelul colectivului de elevi, ședințe cu părinții și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.
Elevii vor primi rezultatele obținute în cadrul simulărilor pe data de 23 februarie 2024. Aceste rezultate reprezintă un instrument important pentru analizarea și îmbunătățirea performanțelor școlare, având în vedere că oferă oportunitatea de a identifica punctele slabe și de a le corecta înainte de examenul real din vara acestui an.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )