„Siguranţa în şcoli, atât a elevilor cât şi a cadrelor didactice, reprezintă o prioritate constantă a Instituţiei Prefectului Judeţului Ialomiţa”

Prefectul judeţului Ialomiţa, Marin Constantin a convocat miercuri, 12 octombrie 2022, o şedinţă a echipei interinstituţionale pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor, personalului didactic, prevenirea delicventei juvenile în incinta şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Ialomiţa.
Echipa de colaborare interinstituţională are în vedere optimizarea organizării şi funcţionării sistemului cadru de protecţie a unităţilor şcolare, a elevilor şi personalului didactic. Din aceasta fac parte reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului Judeţul Ialomiţa, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean şi reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Ialomiţa.
În cadrul şedinţei, mai sus menţionate, a fost dezbătută analiza gradului de implementare a acţiunilor prevăzute în Planul Teritorial Comun de Acţiune, dar şi prevenirea şi combaterea fenomenului de bullying. „Siguranţa în şcoli, atât a elevilor cât şi a cadrelor didactice, reprezintă o prioritate naţională şi o prioritate constantă a Instituţiei Prefectului Judeţul Ialomiţa. Personal nu tolerez ca siguranţa în şcoli să nu fie prioritară pentru toate instituţiile publice cu atribuţii în implementarea măsurilor de siguranţă. Este un subiect despre care putem discuta zile în şir, dar un aspect rămâne foarte clar: toate resursele umane şi materiale trebuie să fie îndreptate către îndeplinirea acestui obiectiv. Toate situaţiile primite din teritoriu, de la unităţile şcolare trebuie să fie atent analizate, iar şedinţele, ca aceasta, le vom organiza în mod periodic” a precizat prefectul Marin Constantin, în cadrul şedinţei de lucru.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )