Şi în Ialomiţa au fost controlate centrele rezidenţiale

În perioada 10-15 iulie, la nivelul judeţului Ialomiţa, au fost efectuate controale în centrele rezidenţiale ialomiţene.
Astfel, începând cu data de 10 iulie 2023, Comisiile, alcătuite din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomiţa, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Ialomiţa, Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Ialomiţa, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ialomiţa, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa, au efectuat controale la centrele rezidenţiale destinate persoanelor adulte cu dizabilităţi, copiilor din sistemul de protecţie socială şi la centrele sociale destinate persoanelor vârstnice.
Potrivit datelor, din cele 24 de centre rezidenţiale aflate în evidenţă la nivelul judeţului Ialomiţa, 22 sunt publice şi 2 private. La totalul de 24 de centre aflate în evidenţă, se adaugă verificările efectuate la un furnizor de servicii sociale neautorizat şi verificările la o locuinţă privată din Munteni Buzău, verificată, în data de 15 iulie 2023, la sesizarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Ialomiţa.
Au fost aplicate un număr de 75 sancţiuni contravenţionale, din care: 15 amenzi, în valoare totală de 89,7 mii lei; 60 avertismente. Sancţiunile au fost impuse, în principal, din cauza deficienţelor constatate în ceea ce priveşte condiţiile de igienă, depozitarea necorespunzătoare a produselor sau pentru faptul că listele meniu nu aveau înscrise ingredientele alergene sau declaraţiile nutriţionale. De asemenea, între neregulile depistate în timpul verificărilor, se mai numără starea degradată a mobilierului sau instalaţiile sanitare neconforme.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (1 )