Sesiuni de prim ajutor dedicate jandarmilor ialomiţeni

Acordarea primului ajutor este foarte importantă şi poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte. De aceea, orice persoană care ajunge la locul unui eveniment poate ajuta victimele, dacă are cunoştinţele necesare. Pentru a veni în sprijinul jandarmilor, care uneori ajung primii la o situaţie de urgenţă, la nivel naţional, se derulează sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază.
Jandarmii, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ialomiţa au participat la activităţile de instruire, susţinute de paramedici de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Barbu Catargiu” al Judeţului Ialomiţa.
Obiectivul principal al acestui curs de pregătire este acela de a dobândi deprinderile necesare pentru aplicarea diferitelor tehnici şi manevre de acordare a primului ajutor de bază, fără echipamente speciale. „Activităţile de instruire constau în pregătirea teoretică şi practică, iar cu ajutorul manechinelor sunt exersate cele mai importante tehnici de salvare a vieţii în situaţii grave: ventilaţia artificială şi masajul cardiac, mai precis resuscitarea cardio – pulmonară. Dar şi alte situaţii în care viaţa unei persoane poate fi pusă în pericol, prin obstrucţia căilor respiratorii, când nu mai poate respira şi nici vorbi, deci nu poate cere ajutorul, iar cei din jur trebuie să reacţioneze imediat. Pentru astfel de situaţii jandarmii au învăţat care sunt manevrele pentru dezobstrucţia căilor respiratorii la adult, copil şi sugar”, a precizat locotenentul Ionela –Cristina Goidea, purtătorul de cuvânt al IJJ Ialomiţa.
Activităţile de instruire au debutat în luna octombrie şi fac parte dintr-un plan de măsuri privind pregătirea personalului Ministerului Afacerilor Interne în acordarea primului ajutor de bază.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )