Sesiune de comunicări științifice dedicate lui Barbu Catargiu, „Întâiul Prim – ministru al României moderne”

Consiliul Județean Ialomița a aprobat, recent, un proiect de hotărâre ce vizează asocierea Unității Administrative Teritoriale Județul Ialomița cu Unitatea Administrativ Teritorială Maia și Asociația Societatea Culturală Apollon – Urziceni, pentru realizarea și finanțarea sesiunii de comunicări științifice dedicate lui Barbu Catargiu. Barbu Catargiu este numit „Întâiul Prim – ministru al României moderne”.
Anul acesta se împlinesc 160 de ani de la numirea primului Guvern al României, condus de prim-ministrul Barbu Catargiu, un remarcabil om politic. În timpul vieții, acesta a cumpărat, în localitatea Maia din județul lalomița, un domeniu alcătuit dintr-un castel, un parc și o biserică. A fost asasinat în luna iunie 1862 în Dealul Mitropoliei, București, iar trupul neînsuflețit a fost înmormântat în biserica aflată pe propriul domeniul de la Maia.
În acest context, prin adresa nr. 2018/01.07.2022, Primăria Comunei Maia propune Consiliului Județean lalomița o asociere cu Asociația Societatea Culturală Apollon Urziceni. Contribuția Județului Ialomița la realizarea acestei asocieri este de 30.000 lei. Având în vedere atribuțiile Consiliului Județean în susținerea și promovarea istoriei județului, colaborarea cu unitățile administrativ-teritoriale din Ialomița și entitățile juridice din domeniu, proiectul a fost votat în unanimitate.

Petruța RIDICHE

 

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (2 )