Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Ialomiţa a soluţionat peste 20.000 de cereri de eliberare a paşapoartelor

Ca de fiecare dată, instituţiile îşi prezintă, la început de an, un bilanţ al activităţii desfăşurate în anul anterior. Aşa se face că, zilele acestea, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Ialomiţa a prezentat o evaluare a activităţii pe 2022, în sistem videoconferinţă. La aceasta a participat şi prefectul judeţului Ialomiţa, Marin Constantin.
Astfel, potrivit datelor statistice, în anul 2022, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Ialomiţa a soluţionat 23.278 de cereri de eliberare a paşapoartelor, dintre acestea 21.814 fiind cereri pentru paşapoarte simple electronice, iar 1.473 cereri pentru eliberarea de paşapoarte simple temporare. De asemenea, Serviciul de Paşapoarte Ialomiţa a eliberat la ghişeul instituţiei 15.598 de paşapoarte simple temporare şi simple electronice. Totodată, anul precedent au fost preluate 2.855 de cereri de eliberare a paşapoartelor electronice pentru persoanele cu domiciliul în alt judeţ. În perioada analizată, s-a suspendat exercitarea dreptului la libera circulaţie pentru un număr de 439 de persoane, în timp ce o persoană a săvârşit infracţiuni la regimul paşapoartelor, 11 solicitări de eliberare a paşapoartelor fiind respinse.
Anul trecut, 418 persoane au fost sancţionate contravenţional, valoare totală a amenzilor aplicate de Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Ialomiţa fiind de 20.904 lei. Conform datelor, în anul 2022 au fost primite şi soluţionate un număr de 162 de cereri privind restabilirea domiciliului din străinătate în România. „În anul 2022, în contextul panicii generate de izbucnirea conflictului armat din Ucraina dar şi din cauza stării post pandemice, activitatea Serviciului s-a caracterizat printr-o creştere semnificativă a numărului de cereri soluţionate. Dacă în anul 2021 au fost soluţionate 16.680 solicitări, anul precedent numărul acestora a fost de 23.287. Mai trebuie menţionat că, lucrătorii Serviciului Ialomiţa au sprijinit, în perioada iunie-august a anului 2022, activitatea Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Bucureşti prin soluţionarea a 2.000 de cereri de paşapoarte depuse de cetăţenii români cu domiciliul în Bucureşti, întrucât se afla în imposibilitatea de a soluţiona numărul foarte mare de cereri. Apreciem sprijinul acordat pe toată perioada anului 2022 de către Instituţia Prefectului, sprijin fără de care nu am fi finalizat cu succes misiunea ce ne-a fost încredinţată”, a precizat comisarul şef, Luminiţa Crăciun, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Ialomiţa. „Anul 2022 a fost un an dificil în activitatea personalului Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Ialomiţa. Conflictul din Ucraina a generat un val de panică printre cetăţeni, motiv pentru care au solicitat paşapoarte, activitatea instituţiei fiind categoric îngreunată. Cu toate acestea, bilanţul anului precedent demonstrează că obiectivele au fost îndeplinite, iar personalul a fost aplecat spre solicitările cetăţeneşti” a apreciat Marin Constantin, prefectul judeţului Ialomiţa.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )