„Şeful ASF manifestă un dispreţ total faţă de români şi problemele lor reale”

Preşedintele USR, Cătălin Drulă, solicită PSD şi PNL să nu îl mai ascundă pe preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi să îl lase să vină în Parlament pentru a explica românilor de ce cresc poliţele RCA în 2023 cu până la 40%, după majorările substanţiale de anul trecut.
„Guvernarea lui Ciolacu şi Ciucă duce la explozia tuturor preţurilor, inclusiv a poliţelor RCA. Şefii ASF şi cei care i-au pus în funcţii să explice românilor de ce se întâmplă acest lucru şi ce au făcut pentru a preîntâmpina situaţia. Au privit impasibili la problemele de pe piaţa asigurărilor, au fost complici la prăbuşirea City Insurance, iar acum suferă toată piaţa şi românii. USR i-a cerut preşedintelui ASF, Nicu Marcu, să dea explicaţii în Parlament de mai bine de o lună, dar acesta se ascunde. La fel ca cei care l-au pus acolo, şeful ASF manifestă un dispreţ total faţă de români şi problemele lor reale”, a declarat Cătălin Drulă, preşedintele USR.
Prin intermediul deputaţilor Pollyanna Hangan şi Mihai Botez, USR a solicitat, la începutul lunii februarie, chemarea la Comisia de Politică Economică, Reformă şi Privatizare din Camera Deputaţilor a preşedintelui ASF. Autoritatea pe care acesta o conduce putea previziona, dacă nu preîntâmpina în totalitate, dezastrul produs în 2022 pe piaţa asigurărilor din România. Totodată, prin intermediul senatoarei Silvia Dinică, USR a solicitat ASF răspunsuri la mai multe întrebări, printre care unele legate de controalele efectuate la companiile City Insurance şi Euroins, în condiţiile în care falimentul City Insurance a condus la creşterea preţului poliţelor RCA cu 71% în 2022. USR va depune un proiect de lege pentru restructurarea ASF, astfel încât această instituţie cheie să devină funcţională şi să poarte răspunderea pentru domeniul pe care trebuie să-l reglementeze.

Cristina ANDREI

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )