Se pot depune cereri pentru restituirea taxei auto

Administra┼úia Jude┼úean─â a Finan┼úelor Publice (AJFP) Ialomi┼úa informeaz─â contribuabilii care au achitat taxele auto – taxa special─â, taxa pentru emisiile poluante, timbrul de mediu – ┼či nu au beneficiat de restituire c─â pot solicita restituirea acestora, indiferent de momentul pl─â┼úii taxelor, precum ┼či a dob├ónzilor datorate pentru perioada cuprins─â ├«ntre data perceperii ┼či data restituirii, pe cale administrativ─â, prin cerere adresat─â organului fiscal central competent (unit─â┼úile ANAF) sau prin cerere adresat─â organului competent.
├Än cererea de restituire se ├«nscriu, ├«n mod obligatoriu, elementele referitoare la datele de identificare ale pl─âtitorului ┼či datele de identificare ale autovehiculului pentru care se solicit─â restituirea taxei speciale pentru autoturisme ┼či autovehicule/taxei pe poluare pentru autovehicule/taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule/timbrului de mediu pentru autovehicule. ÔÇ×Cererea de restituire se solu┼úioneaz─â prin decizie emis─â de c─âtre organul fiscal central competent. ├Än situa┼úia achit─ârii taxelor auto de c─âtre societ─â┼úile de leasing, solicitarea privind restituirea acestora se face de c─âtre persoanele care au achizi┼úionat autovehiculele prin sistemul de leasing financiar.
Termenul de depunere a cererilor de restituire este de 5 ani, ├«ncep├ónd cu data intr─ârii ├«n vigoare a Ordonan┼úei de urgen┼ú─â nr. 93/2022 privind restituirea sumelor reprezent├ónd taxa special─â pentru autoturisme ┼či autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ┼či timbrul de mediu pentru autovehiculeÔÇŁ, a precizat Liliana Ciom├«rtan, purt─âtorul de cuv├ónt al AJFP Ialomi┼úa.

Alexandra TUDOR

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )