Scrimerii ialomiţeni au de muncit, nu glumă, pe perioada verii

Restricţiile au început să fie ridicate progresiv şi lucrurile încep să revină încet, încet la normal, în toate sectoarele de activitate, după ce pandemia de Coronavirus s-a mai atenuat. Bucuria este mare şi în rândul sportivilor, dat fiind că au avut de suferit, nu doar din cauza lipsei competiţiilor, ci şi a pregătirii în condiţii mai dificile.

Prof. Marin Cruţu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport (DJTS) Ialomiţa spune şi el că acum este foarte bine, după lunga aşteptare. Scrimerilor le-a fost dor de competiţii, de cantonamentele de pregătire. Acum s-a dat ,,verde” să se iasă la pregătire centralizată, din partea cluburilor. „Încercăm şi în vara aceasta să ne pregătim, pentru că în luna septembrie avem competiţii naţionale de cadeţi şi juniori, atât la individual, cât şi pe echipe. Nu putem să ne permitem să dormim. Cum spune şi cântecul – Eu vara nu dorm. Acum se acumulează potenţial în pregătire. Va fi o vacanţă pentru cei mici, în mare parte, dar cu cei mari, prea puţin, dacă le vom da o săptămână pe tot parcursul verii. În rest, vom avea două, chiar trei cantonamente. Am discutat la Piatra Arsă, locul unde, de regulă, noi ne făceam pregătirea. Nu numai că este la altitudine şi beneficiază de un aer deosebit, dar şi condiţiile sunt foarte bune. Sportivii noştri dispun de sală, saună, refacere, hotel de trei stele, masă specială. Este vorba de un centru olimpic de pregătire şi acolo vom dori să mergem undeva spre sfârşitul lunii august. Mai avem un cantonament la Satu Mare. De ce am ales Satu Mare? Pentru că este un centru foarte puternic de scrimă, mai puţin de sabie. A fost cândva şi sabie. De vreo zece-cincisprezece ani nu mai au sabie, dar au în schimb floretă şi spadă, dar la nivel foarte înalt. Deci, cam cum alimentăm noi  Slobozia sabia, aşa alimentează ei floreta şi spada. Au sportivi foarte valoroşi. Au o sală specială de scrimă, unică în România, altceva nu se mai practică acolo. Avem largheţe, avem deschidere, avem înţelegere. Suntem într-o relaţie bună şi cu Clubul CSM Satu Mare. Plus de asta, mai avem o relaţie bilaterală cu un club din Debrecen – Ungaria, foarte aproape de graniţă. Am convenit să ne întâlnim şi să facem pregătire comună”, a  precizat la Radio Fresh FM, în cadrul Emisiunii „Subiectul Zilei”, prof. Marin Cruţu, specificând că numai dacă scrimerii slobozeni muncesc mult şi bine vor avea speranţe pentru a obţine rezultate în competiţiile viitoare. Acesta este singurul secret al performanţelor.

Competiţiile reîncep în toamnă, conform calendarului naţional. Pe lângă campionatul naţional de cadeţi şi juniori, urmează o competiţie de seniori, la Liga naţională, unde prof. Marin Cruţu speră la o medalie. „Eu sper să luăm medalie anul acesta la seniori. Mai sunt şi competiţii, pe care am înţeles că şi colegii de la cluburi le vor organiza la categoriile mici. În rest, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla după Olimpiadă, să reluăm şi circuitele internaţionale. Acolo încă nu s-a decis nimic, dar, cu siguranţă, se va începe, dacă pandemia nu va recidiva. Poate lucrurile se vor linişti. Până acum e foarte bine şi situaţia poate să rămână aşa”, a mai adăugat prof. Marin Cruţu, şeful DJTS Ialomiţa.

Marius BĂDRĂGAN

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )