Schimb de experienţă internaţional, în domeniul serviciilor sociale, la Slobozia

Consilierii judeţeni au aprobat, în cadrul ultimei şedinţe ordinare, suma necesară finanţării cheltuielilor prilejuite de prezenţa unei delegaţii din Israel, în municipiul Slobozia. Este vorba de asocierea judeţului cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Ialomiţa şi Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative – secţiunea România (FICE), în vederea realizării unui schimb de experienţă internaţional, ce se desfăşoară în perioada 1-2 iunie 2023. Contribuţia judeţului Ialomiţa, în vederea realizării în comun a schimbului de experienţă, se cifrează la suma de 8.000 lei, reprezentând contravaloarea serviciilor de cazare şi masă pentru delegaţia din Israel. La schimbul de experienţă, ce vizează domeniul serviciilor sociale adresate grupurilor vulnerabile, participă o delegaţie formată din specialişti israelieni, membrii ai Federaţiei Internaţionale a Comunităţilor Educative Israel, componenţă a FICE Internaţional.
„Având în vedere că asigurarea cadrului necesar pentru furnizarea serviciilor publice de interes public judeţean în domeniul asistenţei sociale şi protecţiei drepturilor copilului este obiectiv prioritar al activităţii consiliului judeţean, importanţa acestui proiect, cât şi faptul că iniţiativa se regăseşte printre priorităţile strategice ale Consiliului Judeţean Ialomiţa, în concordanţă cu obiectivele cuprinse în Strategia de dezvoltare a judeţului Ialomiţa, pe perioada 2021-2027, asocierea cu cele două entităţi în vederea realizării în comun a acţiunii este oportună”, a precizat Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, specificând că, pe întreaga perioada de desfăşurare a schimbului de experienţă în judeţul Ialomiţa,
DGASPC Ialomiţa asigură traducerea conversaţiilor dintre delegaţia israeliană şi participanţii români la schimbul de experienţă; stabileşte, împreună cu partenerii implicaţi în schimbul de experienţă, programul celor 2 zile de vizită din judeţul Ialomiţa; facilitează delegaţiei israeliene, vizitarea unor servicii sociale din subordinea DGASPC Ialomiţa, adresate atât copiilor, cât şi persoanelor adulte aflate în dificultate. De asemenea, instituţia a pregătit organizarea, în data de 2.06.2023, unui seminar cu tema „Instituţii pentru protecţie şi incluziune educaţională a tinerilor vulnerabili. Modele sociale şi formative în România şi Israel”. În cadrul vizitei, va avea loc şi o seară tradiţional românească (obiceiuri, port şi mâncare tradiţională).
La rândul lui, Paul Marcu (directorul DGASPC Ialomiţa) subliniază că Federaţia Internaţională a Comunităţilor Educative Secţiunea România – FICE România este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit a profesioniştilor în educaţie şi protecţie socială, ce activează pentru drepturile copiilor, îndeosebi ale celor care cresc în afara familiei, la distanţă de părinţi, în condiţii sociale dificile. FICE România este afiliată Federaţiei Internaţionale a Comunităţilor Educaţionale (FICE). FICE România este iniţiatoarea mai multor programe care s-au impus în mediul educaţional şi în cel social, de tipul: „şcoala după şcoală”, solidaritate colegială, prin susţinerea copiilor de către copii (colectă şi dăruire de obiecte, ajutor la lecţii, în organizarea unor activităţi extracurriculare etc.), festival anual dedicat cărţii pentru copii, programe complexe de formare şi de informare asupra modului de viaţă sănătos, a nocivităţii consumului de substanţe interzise şi abuzurilor de orice fel. Totodată, FICE România activează în direcţia formării continue a membrilor săi, prin stagii, schimburi de experienţă, cursuri, dezbateri, proiecte la nivel local, regional şi naţional, precum şi prin colaborări cu organizaţii similare şi cu instituţii din alte ţări. „În acest context, al schimbului de experienţă, în perioada 28.05 – 04.06.2023 o delegaţie a Federaţiei Internaţionale a Comunităţilor Educative – Israel, componentă a FICE Internaţional, va desfăşura o vizită de lucru în România. În cadrul acestei vizite de lucru, delegaţia din Israel, alcătuită din specialişti cu responsabilităţi în domeniul social, va vizita mai multe judeţe din ţară, printre care şi judeţul Ialomiţa (alături de judeţele Argeş şi Constanţa), în perioada 01 – 02.06.2023. În acest sens, este necesară cazarea membrilor delegaţiei şi asigurarea meselor pentru aceştia (cazare 1 noapte, pentru un număr 32 de persoane – mic dejun inclus; masa de prânz în data de 01.06.2023, respectiv 02.06.2023 şi cina în data de 01.06.2023). În acest scop am solicitat Consiliului Judeţean sprijinul financiar de 8.000 lei”, a informat directorul general al DGASPC Ialomiţa.

Ramona BUTNARIU

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )