Șase incendii produse la nivel județean, în acest weekend

Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau înlăturarea efectelor meteorologice manifestate la nivelul județului sunt doar câteva exemple dintre cele 62 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni, în ultimele 72 de ore.
În urma fenomenelor meteorologice generate de codul galben emis la nivelul județului, salvatorii ialomițeni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei pluviale din gospodăriile unor cetățeni în municipiile Urziceni, respectiv Slobozia.
În cursul zilei de sâmbătă, trei echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din orașul Țăndărei. Au ars articole de îmbrăcăminte și articole de mobilier din plastic depozitate la mansardă. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric.

Pentru a preveni astfel de cazuri, reprezentanții Inspectoratului Județean de Urgență Ialomița recomandă cetățenilor respectarea unor măsuri foarte importante ce trebuie cunoscute. „Verificaţi instalaţia electrică. Nu faceți improvizații la instalația electrică. Asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate. De asemenea, verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți. Verificați și perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul”, transmit aceștia.
În ultimele 72 de ore, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 6 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul celor 6 incendii, 5 intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate (vegetație uscată). Au fost, astfel, afectați peste 6.000 de metri pătrați. Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost stabilită ca fiind focul deschis în spații deschise.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )