Salvatorii ialomițeni au avut o perioadă plină de solicitări în ultimele zile

Pompierii ialomițeni au acționat pe teren pentru stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea și salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții. Acestea sunt doar câteva exemple dintre cele 73 de misiuni desfășurate de salvatorii ialomițeni în ultimele 96 de ore.
La nivel județean, 51 de persoane au primit ajutorul echipajelor SMURD. Iar în acest interval de timp, pompierii au acționat pentru localizarea și stingerea a 13 incendii înregistrate la nivel județean. Din totalul acestora, 11 intervenții au fost înregistrate la arderile necontrolate (vegetație uscată, gunoi menajer, culturi și miriști de grâu). Astfel au fost afectate peste 4 hectare de teren. Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost focul deschis în spații deschise și fumatul în locuri nepermise.
De asemenea, un accident rutier s-a produs vineri, în jurul orei 11:30, în localitatea Slobozia Nouă. Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială de descarcerare au fost solicitate să intervină la fața locului. În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma accidentului au rezultat trei victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. Acestea au fost monitorizate de echipajul medical aflat la locul solicitării. Ulterior, din fericire, nu a fost necesar transportul la spital. Pompierii au mai asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea părții carosabile.
Totodată, în data de 13 august, în jurul orei 07:30, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit la un accident rutier, produs pe DJ 212 între localitatea Movila și municipiul Fetești. În evenimentul rutier a fost implicat un singur autoturism. În sprijin, au intervenit și două echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat patru victime. Dintre acestea, trei erau conștiente, cooperante și neîncarcerate iar o victimă, conștientă, cooperantă și încarcerată. Aceasta a fost extrasă dintre fiarele contorsionate ale autoturismului. Toate cele patru persoane implicate în accident au fost monitorizate de echipajele medicale aflate la locul intervenției. Ulterior, au fost preluate și transportate la Spitalul Municipal Fetești, pentru investigații medicale suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării.
Trei echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD au intervenit, pe parcursul aceleiași zile, la un alt accident rutier produs pe raza municipiului Urziceni. Au fost implicate trei autoturisme. În urma impactului a rezultat o victimă, neîncarcerată, conștientă și cooperantă, care a fost monitorizată de echipajul medical aflat la locul intervenției. Ulterior, a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Urziceni. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
Un alt accident rutier s-a produs duminică, în jurul orei 04:00, pe raza municipiului Fetești, în care a fost implicat un autoturism. Mașina a părăsit partea carosabilă, izbindu-se de un copac de pe marginea drumului. La locul evenimentului rutier, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești a intervenit cu o autospecială de descarcerare. În sprijinul acestora a fost solicitat și un echipaj al SAJ Ialomița. În urma impactului a rezultat o victimă, încarcerată, conștientă și cooperantă, care a fost extrasă dintre fiarele contorsionate ale autoturismului, monitorizată de echipajul medical aflat la locul intervenției. Ulterior, persoana a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Fetești, pentru investigații suplimentare. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor.
Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD au intervenit pe parcursul aceleiași zile, în jurul orei 13:00, la un accident rutier produs pe raza localității Cotorca. În evenimentul rutier a fost implicat un autoturism, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În urma impactului a rezultat o victimă, neîncarcerată, conștientă și cooperantă, care a fost monitorizată de echipajul medical aflat la locul intervenției. Aceasta a fost preluată și transportată la Spitalul Municipal Urziceni. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor, precum și sablarea carosabilului.
În jurul orei 14:30, un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești cu o autospecială de stingere cu apă și spumă a intervenit la un accident rutier, produs în municipiul Fetești (Fetești Sat). Au fost implicate trei autoturisme. În sprijin, a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița. În urma impactului au rezultat patru victime, conștiente, cooperante și neîncarcerate. Acestea au fost monitorizate de echipajul medical aflat la locul intervenției, ulterior fiind preluate și transportate la Spitalul Municipal Fetești. Pompierii au mai asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la locul solicitării, precum și sablarea părții carosabile.
În perioada de referință, două echipaje de salvatori din cadrul Stației de pompieri Fetești cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o boxă din subsolul unui bloc de locuințe, din municipiul Fetești. În urma degajărilor mari de fum au fost evacuate 15 persoane. Au ars articole de mobilier și articole

electrocasnice. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind scurtcircuitul electric, generat de un cablu electric defect sau neizolat corespunzător. „Pentru a preveni astfel de cazuri, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri: verificaţi instalaţia electrică; nu faceți improvizații la instalația electrică și asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate”, transmit reprezentanții Inspectoratului Județean de Urgență „Barbu Catargiu” Ialomița.
Tot în perioada menționată, trei echipaje de salvatorii din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență, generată de producerea unui incendiu, la o locuință părăsită, în municipiul Urziceni. Au ars articole de mobilier și articole de îmbrăcăminte din două camere, iar cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost focul deschis în spații deschise.
O misiune complexă a avut loc și în localitatea Mihail Kogălniceanu, când un câine căzut într-o fosă septică, adâncă de aproximativ 2 metri, a fost salvat de un echipaj de salvatori din cadrul Stației de pompieri Țăndărei. Echipajul a fost solicitat, în seara zilei de 14 august, în jurul orei 22:30, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă.

Din fericire, patrupedul a fost extras în siguranță și predat proprietarilor.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Petruța RIDICHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )