Salvați Copiii România trimite un transport umanitar în Republica Moldova, pentru mamele și copiii din Ucraina

Ca urmare a întâlnirilor de pe teren cu autoritățile de la Chișinău, Organizația Salvați Copiii a decis să acorde asistență umanitară mamelor și copiilor care s-au refugiat în Republica Moldova. Astfel, un transport umanitar cu 245.200 de produse de necesitate imediată, igienico-sanitare (scutece, șervețele umede și absorbante), pentru 22.000 de bebeluși, copii de vârstă mică si mamele lor, pleacă, a plecat, marți dimineața, spre Chișinău, prin vama Albița (cu punct de intrare în Rep. Moldova – vama Leușeni). Aproape 100.000 de refugiați ucraineni sunt pe teritoriul Republicii Moldova. Dintre aceștia, aproximativ 40.000 sunt copii, potrivit Direcției de asistență externă a Republicii Moldova. Mamele și copiii refugiați din Ucraina sunt cazați în 100 de centre pentru refugiați, gestionate de Ministerul Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova.
Un raport al Agenției ONU pentru refugiați arăta că Republica Moldova dispune de o capacitate de gestionare a unui flux de 25 de mii de refugiați. Iar în prezent găzduiește un număr de patru ori mai mare, potrivit datelor oficiale.
Președintele executiv Salvați Copiii România, Gabriela Alexandrescu, a vorbit despre necesitatea coordonării serviciilor umanitare. „Republica Moldova este un exemplu de solidaritate, de la începutul acestei crize umanitare fără precedent în Europa ultimelor decenii. Aici au ajuns multe mame cu copii care au nevoie de asistență medicală și de servicii sociale. Salvați Copiii România își extinde astfel aria asistenței umanitare și, în funcție de solicitările și nevoile concrete, este prezentă cu ajutoare umanitare și servicii medico-sociale la Chișinău”, transmite aceasta.

Cătălina GHEORGHE

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )