Rulează în cinema: Robuste (2021)

(Film proiectat in cadrul ITINERAMA TRAVEL FILM FESTIVAL)
Durata: 95 min;
Sâmbătă, 2 octombrie, ora 17:00;
Locație: Casa Municipală de Cultură Slobozia.

Sinopsis: Paris, în zilele noastre. Georges este o vedetă de cinema îmbătrânită, în decădere. Aïssei, o luptătoare semiprofesionistă care-și câștigă traiul ca agent de securitate, îi este greu să-și gestioneze viața amoroasă. Când mâna dreaptă și singurul prieten al lui Georges își ia concediu câteva săptămâni, Aïssa este imediat desemnată să-l înlocuiască. Între această tânără gardă de corp și actorul cândva renumit, dar astăzi deziluzionat, începe să prindă rădăcini o legătură neobișnuită. În ciuda diferențelor dintre ei, viața i-a modelat în moduri mai asemănătoare decât ar fi crezut ei.
Filmul este și un omagiu adus lui Gérard Depardieu printr-o poveste despre o stea îmbătrânită, singurătatea și nevoia de a auzi câteva cuvinte iubitoare.
Premii: Filmul a fost nominalizat la „Caméra d’Or” la Festivalul de Film de la Cannes (2021).
Despre: ITINERAMA TRAVEL FILM FESTIVAL
Festivalul Filmului de Călătorie „Itinerama” se află la a șaptea ediție, fiind un festival internațional ce a proiectat, de-a lungul anilor, titluri importante din tematica filmului de călătorie, cu premii în festivalurile majore de film din Europa (Locarno, Cannes, Rotterdam): „Păsări călătoare”, „Trei vârfuri”, „Ex-Shaman”, „Mimoze” etc. Anul acesta, festivalul se petrece în București, dar urmează să proiecteze filme la sfârșiturile de săptămână ce succedă datei din București în alte 3 orașe ale României: Brăila, Slobozia și Făgăraș. „Itinerama Travel Film Festival 2020” este un proiect finanțat de A.F.C.N.

CATEGORII
Împărtășească Acest

COMENTARII

Wordpress (0)
Disqus (0 )